HPG: Şemzînan ve Batman şehitlerini saygıyla anıyoruz

HPG, Şemzînan ve Batman’da şehit düşen gerillaların kimliklerini açıkladı. Şehit düşen gerillaları saygıyla anan HPG, ailelerine ve Kürdistan halkına başsağlığı diledi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, bataman ve Şemzînan’da şehit düşen gerillaların kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“28 Ağustos tarihli açıklamamızda, 24 Ağustos günü işgalci TC ordusunun Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Tuyê alanında bir operasyon gerçekleştirdiğini ve operasyonda gerçekleştirilen bombardımanlar sonucunda 3 arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Madora Urmiye
Adı Soyadı: Süreya Şaifi
Doğum Yeri: Urmiye
Anne - Baba Adı: Gülşen – Abdulaziz
Şehadet Tarihi ve Yeri: 24 Ağustos 2019 / Şemzinan

 

Kod Adı: Dıjwar Tolhıldan
Adı Soyadı: Azad Nas
Doğum Yeri: Mersin
Anne - Baba Adı: Meryem – İdris 
Şehadet Tarihi ve Yeri: 24 Ağustos 2019 / Şemzinan

 

Kod Adı: Ruken Ekin Amed
Adı Soyadı: Ruşen Temel
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Redde – Aziz  
Şehadet Tarihi ve Yeri: 24 Ağustos 2019 / Şemzinan

MADORA URMİYE

Madora yoldaşımız, 1989 yılında Rojhılat Kürdistan’ının Urmiye kentinde dünyaya gelmiştir. Rojhılat’ın köklü Kürt kültürü ile büyüyen Madora yoldaş, devlet sistemin Kürt insanına karşı olan baskı ve asimilasyon politikalarına yakından tanıklık etmiştir. Kürt varlığına, diline ve kültürüne karşı olan bu sistemi hiçbir zaman kabul etmeyen Madora yoldaş, Önderliğin Kadın Özgürlük felsefesinden derin bir şekilde etkilenmiş ve sisteme karşı esas mücadelenin Kürdistan dağlarında verileceği gerçeğini görmüştür. Bu temelde 2011 yılında gerilla saflarına katılan Madora yoldaş, katıldığı ilk günden itibaren Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin bir fedai militanı olmuş ve kendisini yetkin bir gerilla komutanı olarak yetiştirmiştir. Arkadaşları çevresinde yaşamdaki duruşu ve fedakarlığı ile tanınan Madora arkadaş, yoldaşlığın bir timsali olmuştur. Düşmana karşı sürekli bir mücadele içerisinde olmuş ve üzerine düşen tüm görev ve sorumlulukları yerine getirmiştir. Şehit düştüğü ana kadar da Kürdistan halkının özgürlüğü için savaşmış ve ölümsüz şehitler kervanına katılmıştır.

DIJWAR TOLHILDAN

Dıjwar yoldaş, Mersin’de yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. İşgalci TC devletinin Kürt halkına karşı olan politikaları metropollerde daha yakından gören Dıjwar yoldaş, kendi topraklarından koparılan bir Kürt genci olarak 2014 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Gerilla saflarındaki yerini aldıktan sonra genç dinamizmi ile gerilla yaşamına kısa sürede adapte olmuş ve kendisini yeni dönemin ruhuna göre yetiştirmiştir. Emekçi, güler yüzlü ve sade duruşu ile çevresindeki yoldaşları etkileyen Dıjwar yoldaş, gittiği her alanda sevilip sayılan bir yoldaşımız olmuştur. Düşmana karşı verdiği mücadelede asla yılgınlık göstermemiş ve kendisini her gün Önder Apo’nun özgürlük ideolojisi ile geliştirmiştir. Faşist TC devletinin işgal operasyonlarına karşı kahramanca savaşmış ve büyük emeklerin sahibi olmuştur.

RUKEN EKİN AMED

Ruken yoldaşımız, Amed’te yurtsever bir çevrede dünyaya gelmiş ve büyümüştür. Faşist TC devletinin Amed’e yönelik uyguladığı savaş konseptine küçük yaşta tanıklık etmiş ve bunu asla kabullenmemiştir. İşgalci TC devletinin Kürde ve Kürde ait hiçbir şeye saygısı olmadığını gören Ruken yoldaş, 2015 yılında Kürt Özgürlük Hareketi’ne katılarak faşizme en büyük cevabı vermiştir. Ruken arkadaşımız, Kürdistan dağlarına adım attığı ilk günden itibaren güçlü bir savaşçı olmanın çabası içerisine girmiştir. Yetiştiği yurtseverlik ortamının en sade duyguları ile mücadele içerisinde büyük bir özveri ile katılım göstermiştir. Önder Apo’nun Kadın Özgürlük felsefesinde kendisini derinleştiren Ruken yoldaş, yoldaşlık değerleri ile yütüyrn mücadele içerisinde halkımıza karşı TC faşizminin geliştirdiği saldırılara karşı amansız bir mücadelenin sahibi olmuştur. Mütevazi, emekçi ve mücadeleci kişiliği tüm yoldaşları tarafından her zaman hatırlanacak ve örnek alınacak bir arkadaşımız olmuştur.

BATMAN ŞEHİTLERİ

27 Ağustos tarihli açıklamamızda, 24 Ağustos günü işgalci TC ordusunun Batman’ın Qelanıs alanında bir operasyon başlattığını ve 25 Ağustos günü yapılan bombardımanlar soncunda 2 arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda şehadete ulaşan Dıjwar (Ekrem Aksoy) ve Harun (Uğur Dağlı) yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Dıjwar Sason
Adı Soyadı: Ekrem Aksoy
Doğum Yeri: Batman
Anne - Baba Adı: Edibe – İhsan 
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Ağustos 2019 / Batman

 

Kod Adı: Harun Berxwedan
Adı Soyadı: Uğur Dağlı
Doğum Yeri: Batman
Anne - Baba Adı: Ayten – Vahdettin  
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Ağustos 2019 / Batman

DIJWAR SASON

Dıjwar Sason yoldaşımız 1987 yılında Batman’ın Kozluk ilçesinde yurtsever bir çevrede dünyaya gelmiştir. İşgalci TC devletinin faşizmine yakından tanıklık ederek büyüyen Dıjwar yoldaş, 2010 yılında gerilla saflarına katılarak, düşmanın Kürt halkı üzerindeki vahşete karşı aktif bir duruşun sahibi olmuştur. Düşman saldırılarının yoğun olduğu bir dönemde Garzan Eyaleti’nde aktif görev yürüten Dıjwar yoldaş, düşmana karşı fedaice mücadele etmiş ve düşmana ağır darbeler vurmuştur. Gerilla saflarında kaldığı her an içerisinde kendisine verilen görevlere devrimci bir bilinç ile sahiplenerek, aldığı görevleri büyük bir azimle yerine getirmiştir. Kazandığı gerillacılık deneyimi ile güçlü bir öncü komutan olan Dıjwar yoldaş, büyük bir emeğin ve çabanın sahibi olmuştur. Yaşadığı her anı Kürt halkının özgürlüğüne adamış ve gerçek bir Apocu fedai militan olmayı başarmıştır.

HARUN BERXWEDAN

Harun yoldaş da Batman merkezde dünyaya gelmiş ve düşmanın Kürt halkı üzerindeki yok etmek, sindirme ve asimile etme politikalarına yakından tanıklık etmiştir. Kürt halkına katliamdan başka bir şeyi reva görmeyen faşist TC devletine karşı 2015 yılında aktif mücadele vermek için gerilla saflarına katılmıştır. Apocu Fedai çizgide halkımızın özgürlüğü için kendisini adamış ve mücadeleye katılımda bir an bile tereddüt yaşamamış, düşmanın halkımız üzerinde geliştirdiği soykırım politikalarına karşı sonuna kadar savaşmayı esas almıştır. Mücadele yürüttüğü Garzan Eyaleti’nde örnek bir savaşçı olan Harun yoldaş, fedakarlığı ve kararlı duruşu ile düşmana boyun eğmeyen bir fedai militan olmuştur.

Şehadete ulaşana arkadaşlarımızın başta aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, şehitlerimizin taşıdıkları özgürlük bayrağını alarak Özgür Önderlik - Özgür Kürdistan ile taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz.”