HPG: Şehitlerin özgürlük yolunda kararlılıkla yürüyeceğiz

Van’da şehit düşen 5 gerillanın kimliklerini açıklayan HPG, “Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın bizlere bıraktığı mücadele bayrağını yükselteceğimizi belirterek, şehitlerimizin yarattığı özgürlük yolunda kararlılıkla yürüyeceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Van’da şehit düşen 5 gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG açıklaması şöyle:

“25 Eylül tarihli açıklamamızda, 13 Eylül günü işgalci TC ordusu Van’ın Gevaş ilçesine bağlı Arpet yaylasında bir işgal operasyonu başlattığını ve bu operasyonda 5 arkadaşımız şehit düştüğünü kamuoyu ile paylaşmıştık. Bu operasyonda öncü komutan Cigerxwin (İbrahim Çoğaltay) arkadaşımız ile birlikte Agit (Faruk Basut), Artos (Bayram Başkale), Delil (Derviş Aydın) ve Şahan (Celal Çevik) yoldaşlarımız düşmana karşı kahramanca çarpışarak şehadete ulaşmışladır. Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Cigerxwin Ozan
Adı Soyadı: İbrahim Çoğaltay
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Şefika – Mehmet Cemil
Şehadet Tarihi ve Yeri: 13 Eylül 2019 / Van

 

Kod Adı: Agit Timok
Adı Soyadı: Faruk Basut
Doğum Yeri: Batman
Anne - Baba Adı: Hakime – Ömer
Şehadet Tarihi ve Yeri: 13 Eylül 2019 / Van

 

Kod Adı: Artos Sipan
Adı Soyadı: Bayram Başkale
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Hamide – Sabri 
Şehadet Tarihi ve Yeri: 13 Eylül 2019 / Van

 

Kod Adı: Delil Gabar
Adı Soyadı: Derviş Aydın
Doğum Yeri: Batman
Anne - Baba Adı: Besna – Halil
Şehadet Tarihi ve Yeri: 13 Eylül 2019 / Van

 

Kod Adı: Şahan Zagros
Adı Soyadı: Celal Çevik
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Kıymet – Cemal
Şehadet Tarihi ve Yeri: 13 Eylül 2019 / Van

CIGERXWIN OZAN

Cigerxwin yoldaşımız, bağlılığın ve yurtsever bilincin köklerinden gelen topraklardan olan Siirt’in Baykan ilçesinde dünyaya gelmiştir. Özlü kişilik yapısını bu direngen topraklardan alan Cigerxwin yoldaş, faşist sistemin Kürt halkına karşı yürüttüğü soykırım savaşına bire bir tanıklık etmiştir. Uluslararası komplonun gerçekleşmesine karşı 1999 yılında büyük bir iddia ile Özgürlük Mücadelesi’ne katılan Cigerxwin yoldaş; emekçiliği, bağlılığı ve hakikat yolundaki ilerleyişi ile başarı tarzını esas almıştır. Önderliğin felsefesi ile kendisini eğiterek yeniden yaratmış, kendisini halkının bir fedaisi olarak onurlu ve cesur bir savaşçı olmuştur. Birçok gerilla alanında aktif bir şekilde mücadele yürüten Cigerxwin yoldaş, Zagroslar’dan Kuzey sahasına kadar olan mücadele süreci içerisinde her zaman büyük bir heyecanın sahibi olmuş ve fedai bir tarzda üzerine düşen tüm görevleri yerine getirmiştir. Kendisini yetkin bir gerilla olarak eğiten Cigerxwin yoldaş, önemli görevler üstlenmiş ve öncü bir fedai komutanımız olmuştur. Her anında şehitler gerçekliği ile yaşamış ve Kürt halkının özgürlüğü için kanının son damlasına kadar kahramanca savaşarak ölümsüz şehitler kervanına katılmıştır.

ŞAHAN ZAGROS

Şahan yoldaşımız, 1987 yılında Van’da yurtsever bir aile çevresinde dünyaya gelmiştir. İnkarcı sistemin Kürt halkının değerlerine karşı olan saldırıları hiçbir zaman kabul etmemiş ve 2008 yılında Özgürlük Hareketi’ne katılmıştır. Gerilla saflarına ilk katıldığı andan itibaren zafer çizgisini kendisine esas almış ve bu yolda büyük emekler vermiştir. Mücadele hayatı boyunca bulunduğu her ortamda arkadaşları tarafından sevilen ve değer verilen bir yoldaşımız olan Şahan arkadaş, Önder Apo’nun felsefesinde kendisini derinleştirmiştir. Örgütün verdiği tüm sorumluluklarda başarıyı esas almış, kararlı yapısı ile kendisini bu görevleri en iyi bir şekilde başarmaya adamıştır. Yaşamın her anında fedai bir ruhu yakalayan Şahan yoldaş, bize adanmış kişiliğin ve şehitler gerçeğinin öğreticisi olmuştur.

AGIT TIMOK

Agit yoldaş, 1993 yılında Batman’ın Sason ilçesinde yurtsever bir çevrede dünyaya gelmiştir. Yurtsever bir çevrede büyüyen Agit yoldaş, erken yaşlarda düşman gerçekliğini fark etmiş ve bir süre gençlik çalışmalarında yerini almıştır. Aktif bir katılım sergileyen Agit yoldaş, verdiği bu mücadelesini her zaman eksik görmüş ve 2013 yılında yüzünü Kürdistan dağlarına çevirmiştir. Gerilla saflarına katılan Agit yoldaş, gençlik ruhunu bu dağlara taşımış ve katılımın iddiasını daha da güçlendirmiştir. Önder Apo’nun felsefi ile kendisini yeniden yaratmış ve dürüst, emekçi, cesur ve değerlerine bağlı bir öncü militan olmuştur. Mücadele yaşamı içerisinde her zaman fedai bir yaşam tarzını esas almış, aktif ve cesurca bir katılımın sahibi olmuştur. Şehit düştüğü ana kadar düşmana karşı bir an bile duraksamadan mücadele etmiştir.

ARTOS SİPAN

1988 yılında Van’ın Gevaş ilçesinde yurtsever bir ailede dünyaya gelen Artos yoldaş, Kürt halkına karşı yürütülen soykırıma karşı 2014 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Van’daki yurtsever geleneği dağlara taşıyan Artos yoldaş, gerilla saflarına katıldığı ilk andan itibaren çok hızlı gelişmeler kaydetmiş ve yetkin bir gerilla olmuştur. Doğduğu topraklarda aktif gerillacılık yürüten Artos yoldaş, düşmana karşı aktif bir savaş yürütmüştür. Bulunduğu tüm çalışma alanlarında öncülük rolünde görev yürüten Artos yoldaş, çevresindeki yoldaşlarına da örnek olmayı başarmıştır. Artos yoldaş, doğduğu topraklar olan Gevaş’ta düşmana karşı fedaice bir kahramanlık örneği göstererek kanının son damlasına kadar savaşarak şehit düşmüştür.

DELİL GABAR

Batman’da dünyaya gelen Delil yoldaşımız, 2015 yılında Kürdistan’da savasın yükselmesi ile Özgürlük Hareketi’ne katılmıştır. Sömürgeci TC faşizminin halkımıza vahşice saldırdığı bir dönemde aktif mücadele içerisinde giren Delil yoldaş, cesareti, emekçiliği ve fedakarlığı ile ön plana çıkmıştır. Yaşamdaki temiz, neşeli ve kararlı duruşu ile çevresindeki tüm arkadaşları derinden etkileyen Delil arkadaşımız, örnek ve sade bir katılımın sahibi olmuştur. Savaşçı yapısı ile tanınan Delil arkadaşımız, üstlendiği tüm görevleri eksiksiz bir şekilde yerine getirmiş ve düşmana karşı fedaice savaşan yoldaşlarımızdan biri olmuştur. Delil yoldaş, Van’ın Gevaş ilçesinde faşizme karşı son anına kadar en aktif bir şekilde mücadele yürüten kahraman yoldaşlarımızdan biri olmuştur.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın bizlere bıraktığı mücadele bayrağını yükselteceğimizi belirterek, şehitlerimizin yarattığı özgürlük yolunda kararlılıkla yürüyeceğimizin sözünü veriyoruz. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın değerli aileleri başta olmak üzere, yurtsever Kürdistan halkının başı sağ olsun diyoruz.”