HPG: Şehit yoldaşlarımızı saygıyla anıyoruz

Heftanin’de 2017 yılında şehit düşen 3 gerillayı anan HPG, “yoldaşlarımızın bizlere devrettiği devrim bayrağını onlara layık olmanın bilinci ve sorumluluğuyla taşıyacağımızın sözünü yineliyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, şehit düşen 3 gerillaya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“6 Temmuz 2017 tarihinde Heftanîn’e bölgesine bağlı Bektorya alanına yönelik gerçekleşen bombardımanlarda Deniz, Argêş ve Amed yoldaşlarımız şehadete ulaşmışlardır. Halklarımızın özgür yarınları için hiçbir şekilde tereddüt etmeden ve karşılık beklemeden yiğitçe savaşan kahraman yoldaşlarımızı şehadet yıldönümlerinde saygı ve minnetle anıyoruz.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Deniz Pîran
Adı Soyadı: Garibe Çetin
Doğum Yeri: Colemêrg
Anne – Baba Adı: Azize – Mecit
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Temmuz 2017 / Heftanîn

 

Kod Adı: Argêş Gever
Adı Soyadı: Muhammed Çakan
Doğum Yeri: Colemêrg
Anne – Baba Adı: Nadire – Recep
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Temmuz 2017 / Heftanîn

 

Kod Adı: Amed Amed
Adı Soyadı: Özkan Aydın
Doğum Yeri: Amed
Anne – Baba Adı: Sultan – Süleyman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Temmuz 2017 / Heftanîn

 

TÜM YOLDAŞLARIN SEVGİSİNİ KAZANDI

Deniz yoldaşımız Colemêrg’de yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Ailesinin yurtsever olması ve doğduğu bölgede bulunan gerilla güçlerinin etkin olması nedeniyle Kürdistan Özgürlük Hareketi’ni küçük yaşlarından itibaren tanıma fırsatı bulmuştur. Gerillanın yaşam tarzı, yoldaşlık ilişkileri Deniz yoldaşımızın dikkatini çekmiş, çocukluğunu gerilla olma hayaliyle geçirmiş ve mutlaka bir gün gerilla olacağı sözünü kendisine vermiştir. Gerillacılık hayalini kendisiyle birlikte büyüten Deniz yoldaşımız, toplumsal çelişkilerin yanı sıra düşmanın halkımız üzerindeki soykırım politikalarını da yakından görmüş ve yaşamıştır. Özellikle toplumda kadının maruz kaldığı şiddet ve ayrımcılık karşısında derin çelişkiler yaşamış, bu yaklaşımları hiçbir zaman kabullenmemiş ve böyle bir yaşamı asla kabul etmeyeceğine karar vermiştir. Bunun için halkımızın ve kadınların özgürlük hareketi olan PKK’ye katılım kararı almış ve hep hayalini kurduğu gerilla saflarına katılmıştır.

Gerilla saflarına katıldıktan sonra kimi zorluklarla karşılaşsa da hayalinin peşini bırakmamış ve kısa bir süre sonra yetkin bir gerilla olmayı başarmıştır. Önderlik felsefesini tanıdıkça, Kadın Özgürlük İdeolojisi’ne daha çok inanmış ve bağlanmıştır. Bu temelde ideolojik eğitimlerine ağırlık vermiş, özgür bir kadın olmak için ciddi bir yoğunlaşma sürecine girmiştir. Aynı zamanda bir YJA Star gerillasının kendisini ve halkını koruyabilmesi için iyi bir asker olması gerektiğine inanmış, uzman bir gerilla olmak için çok çabalamış ve bu çabasında da başarılı olmuştur. İdeolojik ve askeri duruşuyla olduğu kadar yoldaşlık ilişkilerindeki sadeliğiyle de tüm arkadaş yapımızın örnek aldığı Deniz yoldaşımız hiç kirlenmeyen çocuksu yüreğiyle tüm yoldaşlarının sevgisini kazanmasını bilmiştir. 

EYLEMLERE ÖNCÜ DÜZEYDE KATILDI

Argêş yoldaşımız, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne birçok yiğit kızını ve oğlunu veren; mücadelesiyle ve iradeli duruşuyla tüm ülkemize örnek olan Gever’in yurtsever bir ailesinde dünyaya gelmiştir. İçerisinde yaşadığı çevrenin yurtsever olması ve gerillalarımızın işgalci Türk devletine karşı geliştirdiği eylemler sayesinde partimiz PKK’yi tanımıştır.

Sömürgeci Türk devletinin saldırılarını çok yoğunlaştırdığı bir dönemde gerilla saflarına katılan Argêş yoldaşımız, kısa sürede yetkin bir gerilla olarak Zagros ve Kandil alanlarında gerillacılık yapmıştır. Bu süreçte emekçi ve fedakâr kişiliğiyle tüm yoldaşlarının dikkatini çekmesini bilmiş, emeğiyle büyüyen bir militan olmuştur. 2015 yılında soykırımcı Türk devletinin de teşvikiyle DAİŞ çetelerinin Şengal’e saldırması sonucu burada soykırımla yüz yüze kalan halkımızın çağrısına yetişen gerilla birliklerimizin içerisinde yer alarak bu tarihi süreçte rolünü başarıyla oynamıştır. Şengal’de çetelere karşı verilen mücadelede askeri olarak büyük tecrübeler kazanan Argêş yoldaşımız, bu tecrübesini Bakurê Kurdistan’da soykırımcı Türk devletine karşı da pratikleştirmek için yoğun bir çabanın içerisinde olmuştur. Şengal’deki başarılı pratiğinden sonra Heftanîn alanına geçen Argêş yoldaşımız, aynı başarılı temposunu burada da sürdürmüş ve işgalci TC ordusuna karşı geliştirilen bir çok eyleme öncü düzeyde katılmıştır. Emekçi, dürüst ve özlü yaklaşımlarıyla tüm yoldaşları tarafından sevilen bir gerilla olan Argêş yoldaşımız, şehadetiyle de tüm yoldaşlarına güç ve moral kaynağı olmasını bilmiştir.

MÜCADELEDE SINIR TANIMADI

Kürdistan Özgürlük davasındaki duruşu ve boyun eğmez karakteriyle Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nin kalbi olan Amed’de, yurtsever bir ailede dünyaya gelen Amed yoldaşımız, küçük yaşlarından itibaren doğduğu kentin özelliklerini kişiliğinde oluşturmuştur. Aile çevresinin yurtsever olması ve Amed halkımızın düşmana karşı her zaman serhildan halindeki duruşu, Amed yoldaşımızın partimiz PKK öncülüğünde gelişen özgürlük mücadelesini tanımasına ve sempati duymasına neden olmuştur. Bu nedenle özgürlük mücadelesine genç yaşında atılmış, gençlik çalışmalarında ve Amed’de geliştirilen birçok kitlesel eylemde öncülük yapmıştır.

Türk devletinin halkımıza yönelik soykırım saldırıları ve yine Türk devletinin yönlendirmesiyle DAİŞ çetelerinin Rojava ve Şengal’deki halkımıza saldırması Amed yoldaşımızda mücadeleye daha aktif bir şekilde katılmasına neden olmuştur. Böylece yüzünü Kürdistan dağlarına çevirmiş ve halkımızın özgürlük gerillası olmuştur. Gerillaya katıldıktan sonra da sürekli olarak daha çok mücadele edilmesi gerektiğine inanmış, mücadele etme noktasında kendisine hiçbir zaman sınır çizmemiştir. Bu temelde sürekli kendisini eğitmek istemiş ve yeni dönemin profesyonel gerillasının ölçü ve ilkelerini kişiliğinde geliştirmek istemiştir. Gerillacılıkta uzmanlaşmaya önem veren Amed yoldaşımız, sömürgeci Türk devletine karşı ancak uzman gerilla birlikleri şeklinde zafere gidileceğine inanmıştır. Bunun için askeri düzendeki disiplinini üst seviyelere çıkartarak, profesyonel bir gerilla olmayı bilmiştir.

Yaşamları ve mücadele gerçeklikleriyle her zaman öncü birer Apocu militan olmayı başaran Deniz, Argêş ve Amed yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere, tüm yurtsever Kürdistan halkımıza başsağlığı diliyor, yoldaşlarımızın bizlere devrettiği devrim bayrağını onlara layık olmanın bilinci ve sorumluluğuyla taşıyacağımızın sözünü yineliyoruz.”