HPG: İşgalcilere en etkili cevap verilecek

Türk devletinin psikolojik savaş konsepti kapsamında gerillaya yönelik çeşitli isimlerle operasyonlar başlattığını belirten HPG, “adı ne olursa olsun en etkili bir şekilde cevaplanacak ve işgalci TC devleti tarihin darbesini yiyecektir” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve Türk ordusunun saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG, şu ayrıntıları paylaştı:

ZIRHLI ARAÇ İMHA EDİLDİ

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 27 Ağustos günü Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesi ile Êriş karakolu arasında işgalci TC ordusuna ait zırhlı bir araca yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde araç tümden imha edilirken ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci TC ordusu alanı ağır silahlar ile rastgele bir şekilde taramıştır.

28 Ağustos günü saat 13.30’da güçlerimiz, devrimci hamle kapsamında Hakkari’nin Şemzinan (Şemdinli) ilçesine bağlı Sivri Tepesi’nde konumlanan işgalcilere ait bir depo güçlerimizce sabotaj taktiği ile imha edilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

İŞGALCİLER HEFTANİN’İ BOMBALADI

İşgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanarı’ndan Heftanin bölgesine yönelik başlattığı işgal harekatı kapsamında bombardımanlar gerçekleştirmiştir.

27 Ağustos günü saat 01.00 ile 02.00 arasında taarruz helikopterleri ve savaş uçakları Partizan alanını bombalamıştır.

28 Ağustos günü saat. 21.00 ile 22.00 arasında taarruz helikopteri Partizan ve Geliyê Pisaxa alanlarını bombalarken eş zamanlı olarak sınır hattında bulunan karakollar ise obüs ve havan topları ile bombardıman gerçekleştirmiştir.

Gerçekleştirilen bu saldırılarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.

KANDİL, GARE VE AVAŞİN’E HAVA SALDIRISI

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları 28 Ağustos günü saat 13.00’da Medya Savunma Alanları’ndan Kandil bölgesine bağlı Kozinê köyü çevresini, saat. 14.00 sularında ise Gare bölgesine bağlı Gundê Guzê alanını bombalamıştır.

29 Ağustos günü ise savaş uçakları Avaşin bölgesine bağlı Geliye Avaşin alanını bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmazken, bombardıman sonucu ormanlık alanda yangın çıkmıştır.

TC DEVLETİ TARİHİN DARBESİNİ YİYECEKTİR

İşgalci TC devleti psikolojik savaş konseptinin Hakkari, Van ve Şırnak üçgeninde kalan bölgede başlattıkları Kıran adını verdikleri operasyonun bir devamı niteliğinde olan sözde ‘Kıran 2’ adıyla Mardin, Batman ve Şırnak üçgeninde bulunan bölgede güçlerimize karşı operasyon başlatıldığından söz etmektedir. Hakkari, Van ve Şırnak’ta başarılı bir şekilde yansıttıkları işgal operasyonunda, tam da jandarma genel komutanının ‘dağları gerilladan temizledik’ açıklamasını yaptığı saatlerde gerillanın gerçekleştirdiği eylem silsilesi ile bu operasyon adeta ‘Kırıma’ uğratılmıştır. Gerillanın operasyon bölgesinde işgalcilere karşı geliştirdiği farklı eylem taktikleri ile 20’nin üzerinde düşman askeri öldürülmüştür. Kürdistan gerillasının gerçekleştirdiği bu eylemler faşist TC devletinin şov yaparak geliştirdiği psikolojik harekatı yerle bir etmiştir. Beytüşşebap’tan Cudi’ye Cudi’den Qileban’a kadar gerillanın düşmana vurduğu darbeler tüm gerçekliği gün yüzüne çıkararak, faşist TC devletinin tüm yalanlarını ortaya sermiştir. Gerilla karşısında kaybeden işgalci TC ordusu, yeni operasyonlar ile savaşın gerçek sonuçlarının üzerini kapatmaya çalışmaktadır. Her gün düşmana ağır darbeler vuran güçlerimiz, karadan gelişen bu işgal harekatlarının adı ne olursa olsun en etkili bir şekilde cevaplanacak ve işgalci TC devleti tarihin darbesini yiyecektir."