HPG: 4 işgalci Türk askeri cezalandırıldı

HPG/YJA Star gerillalarının gerçekleştirdiği eylemlerde 4 işgalci Türk askeri cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. HPG, şu ayrıntıları paylaştı:

Egîdên Botanê Zafer Hamlesi çerçevesinde;

25 Haziran günü saat 19:30’da Botan Eyaleti’nin Kato Xelîla dağında bulunan Geliyê Şax alanında Çelê Bûka’ya doğru götürülen işgal amaçlı askeri yolun güvenliğini alan işgalcilere karşı eylem gerçekleştirilmiştir. Tam isabetle vurulan 2 işgalci cezalandırılmıştır. Yine içinde işgalcilerin bulunduğu bir çadır vurulmuş, burada cezalandırılan ve yaralanan işgalci sayısı tespit edilmemiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

30 Haziran günü saat 07:10’da Zap bölgesine bağlı Girê Xeregol’de bulunan işgalciler ağır silahlarla hedeflenmiştir. Belirlenen hedeflerin isabetle vurulduğu bu eylemde çok sayıda düşman mevzisi darbelenmiş ve en az 1 işgalci cezalandırılmıştır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

30 Haziran günü saat 08:30’da Girê Silêman alanındaki işgalciler güçlerimiz tarafından denetim altına alınan ve mevzi yapmak isteyen işgalciler suikast taktiği ile hedeflenmiştir. Bu eylemde 1 işgalci TC askeri cezalandırılmıştır. Eylemin ardından paniğe kapılan işgalciler mevzilerini bırakarak kaçmışlardır.

 İşgalci TC devleti Avaşîn ve Metina bölgelerini helikopter ve uçaklar ile bombalamıştır.

Gerçekleşen düşman hareketliliğinin ayrıntıları şu şekildedir:

30 Haziran günü 22:30 – 23:30 saatleri arasında Metina bölgesi bulunan Hirorê köyü çevresi ve Girê Şehîd Çiya yamaçları saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.

30 Haziran günü 22:30 – 23:30 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Şehîd Întîkam Tepesi yamaçları saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.

30 Haziran günü 22:30 – 01:00 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê alanında bulunan savaş tünelleri saldırı helikopterleri ve savaş uçakları ile bombalanmıştır.

Gerçekleştirilen bu saldırılarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır."