HPG: En az 16 işgalci cezalandırıldı

Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın eylemleri artarak devam ediyor. Gerçekleştirilen eylemlerde 16 işgalci Türk askeri cezalandırılırken, birçok mevzi, silah ve radar da imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi gerilla eylemlerine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu ayrıntıları paylaştı:

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi çerçevesinde Heftanîn bölgesinde;

Kadınların Birleşik Devrim Hareketi güçleri; 27 Haziran günü saat 08:45’te Partizan alanına bağlı Qesrokê Tepesi’ndeki işgalcilere karşı eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde A4 silah mevzisi hedeflenerek vurulmuştur. Bu mevzideki 2 işgalci cezalandırılmış, A4 silahı ve mobesse kamerası imha edilmiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

26 Haziran günü saat 06:10’da Şehit Şahan Tepesi’ndeki işgalcilere karşı koordineli gerilla eylemi gerçekleştirilmiştir. Birinci eylem kolu; ilk olarak içerisinde 3 işgalcinin olduğu mevziyi hedefleyerek vurmuştur. Bu mevzi imha edilirken, içerisindeki 3 işgalci de cezalandırılmıştır. Sonra farklı bir mevzi hedeflenerek vurulmuş, içerisindeki 2 işgalci cezalandırılırken bu mevzi de tümden imha edilmiştir.

İkinci eylem kolu; tepedeki mevzileri ve radarı hedefleyerek etkili bir şekilde vurmuştur. Burada 5 işgalcinin cezalandırıldığı netleştirilirken, radar da imha edilmiştir.

Bu eylemden sonra işgalciler Şehit Şahan Tepesi çevresinde kısmi bir operasyon başlatmıştır. Bu işgalciler de iki kez ayrı ayrı sabotaj taktiği ile başarılı bir şekilde vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

Toplamda 12 işgalcinin cezalandırıldığı bu eylemlerden sonra işgalciler operasyon kapsamını genişletmiş, saat 16:00’da sonuçsuz bir biçimde geri çekilmiştir. 21:30-23:30 saatleri arasında cezalandırılan işgalciler helikopterler ile alandan götürülmüştür.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

26 Haziran günü sabah saatlerinde Werxelê alanındaki savaş tünelleri gaz bombaları ile bombalanmıştır. Saat 13:00’dan 18:00’a kadar savaş tünellerine gaz bombaları atılmıştır.

26 Haziran günü Girê Sor alanındaki savaş mevzilerine girmek isteyen işgalcilere güçlerimiz tarafından müdahale edilmiştir. Burada yaşanan çatışmalar saat 18:30’a kadar devam etmiştir. Sonuç alamayan işgalciler 18:30 -19:30 saatleri arasında büyük patlamalar gerçekleştirerek ve gaz bombaları ile savaş tünellerine saldırmıştır. İşgalciler burada yeşil renkteki kimyasal silah kullanmıştır. Güçlerimiz buradaki işgalcilere cevap vermiş ve işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

27 Haziran günü saat 05:20’de Girê Sor alanında harekete geçen işgalciler hedeflenerek vurulmuştur. Bu vuruşlar sonucunda 2 işgalci cezalandırılmıştır.

İşgalci TC devleti Medya Savunma Alanları uçaklarla bombalanmış ve helikopter hareketliliği yaşanmıştır.

Gerçekleşen düşman hareketliliğinin ayrıntıları şu şekildedir:

26 Haziran günü saat 19:50’de Metina bölgesine bağlı Kela Qumriyê arazisi savaş uçakları ile bombalanmıştır.

26 Haziran günü saat 20:40’ta Avaşîn bölgesine bağlı Mervanos, Mamreşo, Banista ve Tabura Ereban alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır.

26 Haziran günü 21:30 – 22:00 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı Küçük Cilo alanında helikopter hareketliliği yaşanmıştır.”