HPG: 13 işgalci cezalandırıldı, 2 helikopter darbelendi, 1 mevzi imha edildi

HPG/YJA Star gerillalarının gerçekleştirdiği eylemlerde; 13 işgalci cezalandırılırken 1 dron ve 1 mevzi imha edildi, 2 helikopter de darbelendi. İşgalciler ise savaş suçu işlemeye devam ederek kimyasal silahlarla saldırdı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

“Güçlerimizin işgal harekatı karşısında Apocu direniş ve saldırı ruhuyla gerçekleştirdiği eylemler aralıksız devam etmektedir. Özellikle savaş mevzileri ve tünellerde emsalsiz bir iradeyle direnen, işgalcilere geçit vermeyen, her türden düşman yönelimine karşı tereddütsüzce cevap veren ve etkili eylemler geliştiren yoldaşlarımız Kürdistan’da yeni bir tarih yazmaktadırlar. Kürdistan Özgürlük Gerillası karşısında sonuç alamayan işgalci Türk ordusu, Direniş Alanları’nı onlarca kez havan, obüs ve saldırı helikopterleriyle, en az 28 kez savaş uçaklarıyla ve 27 kez de kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalamıştır.

Güçlerimizin eylemleri sonucunda; 13 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci yaralanmış, 1 dron ve 1 mevzi imha edilmiş ve 2 helikopter de darbelenmiştir.

Gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyledir;

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

3 Haziran saat 13:30’da Werxelê’den Çemço alanına doğru ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimizce hedeflenerek vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır. Gerçekleştirilen müdahalenin ardından işgalciler ilerleyememiştir.

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi çerçevesinde Metîna bölgesinde;

4 Haziran saat 21:00’da Girê Hakkarî Direniş Alanı üzerinde uçan Skorsky ve saldırı helikopterleri güçlerimizce ateş altına alınmıştır. Güçlerimizin etkili vuruşları sonucunda 1 Skorsky’de patlama meydana gelmiştir. Ağır darbe alan helikopter alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

28 Mayıs’ta Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki savaş tünelleri üzerinde uçan patlayıcı yüklü 1 dron güçlerimizce vurularak düşürülmüş ve bu dronun enkazına güçlerimizce el konulmuştur.

5 Haziran saat 02:25’te Karker Direniş Alanı’ndaki savaş tünelleri çevresindeki işgalciler, YJA Star güçlerimizce suikast taktiğiyle hedeflenmiş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

4 Haziran saat 02:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler, güçlerimizce sızma taktiğiyle hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemde 2 işgalci cezalandırılmıştır.

4 Haziran saat 21:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini bombalamak isteyen saldırı helikopterleri güçlerimizce yoğun ateş altına alınmıştır. Etkili vuruşlar sonucunda 1 saldırı helikopteri darbe alarak alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

4 Haziran saat 09:40’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler pusu taktiğiyle vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır. Saat 14:15’te savaş mevzilerini patlayıcılarla bombalamak isteyen işgalciler, güçlerimizce sabotaj taktiğiyle hedeflenmiş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır. Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemlerin ardından işgalciler panik içinde bir kademe geri çekilmişlerdir.

4 Haziran günü saat 10:00’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalciler, güçlerimizce suikast taktiğiyle hedeflenerek vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

4 Haziran’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler, güçlerimizce takibe alınmıştır. Denetim altındaki işgalciler saat 16:00’da iki koldan hedeflenerek vurulmuştur. Ferdi silahlar ve el bombalarıyla işgalcilerin üzerine giden güçlerimiz 4 işgalciyi cezalandırmış, 1 işgalciyi yaralamış ve 1 mevziyi imha etmiştir.

İşgalci TC ordusunun kimyasal silah ve patlayıcılarla gerçekleştirdiği saldırılar;

4 Haziran’da işgalci TC ordusu, Metîna’ya bağlı Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini 13 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalamıştır.

4 Haziran’da Zap’a bağlı Şehîd Şahîn, Girê Cehennem, Şikefta Birîndara, Karker, Girê FM ve Şehîd Hewrê savaş mevzileri 14 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun obüs, saldırı helikopterleri ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

4 Haziran’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri ağır silahlar ve sınırdaki karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır. Aynı gün Metîna bölgesindeki Qesrokê köyü çevresi Başûrê Kurdistan sınırları içerisinde bulunan Kanî Masî ve Bamernê’deki TC üslerinden atılan obüslerle bombalanmıştır.

4 Haziran’da Avaşîn’e bağlı Werxelê Direniş Alanı saldırı helikopterleri ve 3 kez de savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

4 Haziran’da Zap’a bağlı Kurojahro, Girê Cûdî, Şehîd Şahîn, Kûnîşka, Şikefta Birîndara, Karker ve Saca alanları saldırı helikopterleri, sınır hattındaki karakollardan atılan obüsler ve 25 kez de savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

4 Haziran günü işgalci TC ordusunun Çemço alanını yoğun şekilde bombalamasından sonra ormanlık alanda yangın çıkmış ve bu yangın hala devam etmektedir.”