HPG: 13 işgalci cezalandırıldı, 1 mevzi imha edildi

Kürdistan Özgürlük Gerillaları Avaşîn, Zap ve Xakurkê’de bir dizi eylem gerçekleştirdi. Tespit edilen 13 işgalci Türk askeri cezalandırılırken, 1’i de yaralandı. 1 mevzi imha edilirken, 1 dron da darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarının ayrıntılarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Güçlerimiz Avaşîn, Zap ve Xakurkê’de işgalcileri hedefleyerek etkili eylemler gerçekleştirmiştir. Bu eylemlerin sonucunda; 13 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci yaralanmış, 1 mevzi imha edilmiş ve 1 dron darbelenmiştir.

Gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şu şekildedir;

AVAŞÎN BÖLGESİNDE;

8 Mayıs günü saat 13:45 ve 15:20’de Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler, güçlerimiz tarafından ağır silahlarla vurulmuştur. Aynı gün saat 14:40’ta tekrardan hedeflenen işgalciler, suikast taktiğiyle vurulmuştur. Güçlerimizin gerçekleştirdiği bu eylemler sonucunda 3 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci ise yaralanmıştır.

ZAP BÖLGESİNDE;

8 Mayıs günü saat 10:00’da Kurojahro Direniş Alanı’ndaki işgalciler, güçlerimiz tarafından ağır silahlarla vurulmuştur. Aynı gün saat 15:00’da Kurojahro Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Şemdîn’de bulunan işgalcilere ait bir mevzi, YJA Star güçlerimiz tarafından denetim altına alındıktan sonra vurulmuştur. Bu eylemin sonucunda hedeflenen mevzi tümden imha edilmiş ve 6 işgalci cezalandırılmıştır.

8 Mayıs günü saat 14:30’da Kurojahro Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Harûn’daki savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler, güçlerimiz tarafından koordineli gerilla eylemiyle iki koldan vurulmuştur. Birinci eylem kolu; içinde işgalcilerin bulunduğu mevziyi yakın mesafeden vurarak imha etmiş ve 3 işgalciyi cezalandırmıştır. İkinci eylem kolu; suikast taktiğiyle işgalciler hedeflemiş ve 1 işgalciyi cezalandırmıştır Aynı zamanda alan üzerindeki 1 dron da güçlerimiz tarafından vurulmuştur. Darbelenen dron alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır. Güçlerimizin gerçekleştirdiği bu eylem sonucunda en az 4 işgalci cezalandırılmış ve 1 dron darbelenmiştir.

8 Mayıs günü saat 22:00-22.30 saatleri arasında Şehîd Şahîn Direniş Alanı’nda bulunan savaş mevzilerini bombalamak isteyen saldırı helikopterleri güçlerimiz tarafından hedeflenmiştir. Etkili vuruşlar sonucunda saldırı helikopterleri alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır. Aynı saatlerde Girê Rûbar savaş mevzilerini bombalamak isteyen saldırı helikopterleri güçlerimizin müdahalesi sonucu alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

XAKURKÊ BÖLGESİNDE;

6 Mayıs günü saat 16:20’de Girê Şehîd Derwêş’te bulunan işgalciler, YJA Star güçlerimiz tarafından ağır silahlarla hedeflenmiştir. Düşman hedefleri başarılı bir şekilde vurulmuştur.

BOMBARDIMANLAR DEVAM EDİYOR

İşgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’na yönelik bombardımanları devam etmektedir.

Gerçekleştirilen saldırıların ayrıntıları şu şekildedir:

8 Mayıs günü Xakurkê bölgesine bağlı Şekîf dağı yamaçlarında ot toplayan bölge halkı Türk devleti tarafından obüs ve havanlarla bombalanmıştır. Bu bombardımanlar yüzünden bölge halkından bir kişi yaralanmıştır. Bu alana dönük yapılan bombardımanlar devam etmektedir.

8 Mayıs günü Zap bölgesine bağlı Çemço alanı sınır hattındaki karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır. Girê Amediye, Girê Cûdî, Karker, Saca ve Kurojahro alanları ise 11 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır. Aynı gün 22:00.-00:30 saatleri arasında Çiyareş, Girê Cûdî, Girê Rûbar, Girê Şehîd Dünya, Girê Şehîd Şemdîn, Girê Şehîd Harûn ve Girê Şehîd Xelîl saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.

7 ve 8 Mayıs günleri Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê Direniş Alanı saldırı helikopterleri ve savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

8 Mayıs günü saat 15:00’da Metîna bölgesine bağlı Girê Hakkarî savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.”