HPG:1 Skorsky düşürüldü, 1 saldırı helikopteri darbelendi

Kürdistan Özgürlük Gerillaları'nın gerçekleştirdiği eylemlerde 6 işgalci Türk askeri cezalandırılırken, 3’ü de yaralandı. 1 Skorsky tipi helikopter düşürülürken, 1 saldırı helikopteri de darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi yaptığı açıklamada şunlar belirtildi:

“Kürdistan Özgürlük Gerillası, sömürgeci TC devletinin başlattığı işgal harekatına ağır darbeler vurmaya devam etmektedir. Alanda ilerleyemeyen işgalci TC ordusu Direniş Alanları’na karşı yoğun bir şekilde kimyasal silah ve patlayıcılar kullanmaktadır. 10, 11 ve 12 Mayıs günlerinde Direniş Alanları 27 kez kimyasal silahlarla, 36 kez savaş uçakları ve helikopterlerle ve yüzlerce kez de obüslerle bombalanmıştır. İşgalci TC devletinin kullandığı bütün alçakça yöntemlere rağmen güçlerimizin etkili eylemleri sonucunda; 6 işgalci cezalandırılmış, 3 işgalci yaralanmış, 1 Skorsky tipi helikopter düşürülmüş ve 1 saldırı helikopteri de darbelenmiştir. Bu etkili eylemler, Apocu fedai ruhla donanmış gerillamızın ulaştığı şahince vuruş kabiliyetini bir kez daha ortaya koymuştur.

Gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyledir;

ZAP BÖLGESİNDE;

11 Mayıs günü saat 21:30’da işgalci TC devleti, Girê Şehîd Şahîn Direniş Alanı’nda bulunan savaş mevzilerini saldırı helikopterleriyle yoğun bir şekilde bombaladıktan sonra alana Skorsky tipi helikopterlerle indirme yapmak istemiştir. Bu helikopterler güçlerimiz tarafından denetim altına alındıktan sonra hedeflenerek yoğun ateş altına alınmıştır. Güçlerimizin etkili vuruşları sonucunda Skorsky tipi helikopter ağır darbe alarak alandan uzaklaşmaya çalışırken Kûnîşka alanında düşmüştür. Helikopterin düştüğü alanda büyük bir patlama meydana gelmiştir. Bu eylemin sonuncunda 1 Skorsky helikopteri imha edilmiş ve içindeki işgalciler cezalandırılmıştır. Skorsky helikopterinin düştüğü alan daha sonra Türk ordusu tarafından yoğun bir şekilde bombalanmıştır.

11 Mayıs günü saat 22:30’da Girê Rûbar’da bulunan savaş mevzilerini bombalamak isteyen saldırı helikopterleri güçlerimizin hedefi olmuştur. Etkili vuruşlar sonucunda 1 saldırı helikopteri darbelenmiştir. Güçlerimizin müdahalesi sonucunda saldırı helikopteri alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.

11 Mayıs günü saat 23:30’da Çiyareş Direniş Alanı’nı ve Girê Cehennem savaş mevzilerini bombalamak isteyen saldırı helikopteri, güçlerimiz tarafından hedeflenmiştir. Güçlerimizin etkili müdahalesi sonucunda saldırı helikopterleri alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır. Aynı gün gece saatlerinde alan saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.

11 Mayıs günü 23:00-00:00 saatleri arasında Mahîr Mîrzo alanı üzerinden gelerek Çemço alanını bombalamak isteyen saldırı helikopterlerine güçlerimiz tarafından müdahale edilmiştir. Aynı gün gece saatlerinde Şikefta Birîndara ve Karker Direniş Alanları’ndaki savaş mevzilerini bombalamak isteyen saldırı helikopterleri güçlerimiz tarafından 3 kez hedeflenmiştir. Güçlerimizin vuruşları sonucunda saldırı helikopterleri alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.

 

XAKURKÊ’DE 6 İŞGALCİ CEZALANDIRILDI

9 Mayıs tarihli açıklamamızda; Xakurkê bölgesinde 6 Mayıs günü saat 16:20’de Girê Şehîd Derwêş’te bulunan işgalcilere YJA Star güçlerimiz tarafından başarılı bir eylemin gerçekleştirildiği bilgisini paylaşmıştık. Bu eylemde 6 işgalcinin cezalandırıldığı, 3 işgalcinin de yaralandığı tespit edilmiştir.

SALDIRILAR SÜRÜYOR

İşgalci TC ordusu, Medya Savunma Alanları’na yönelik kapsamlı saldırılarını devam ettirmektedir. Savaş uçakları ve saldırı helikopterlerinin yoğun bir şekilde kullanıldığı saldırıların ayrıntıları şu şekildedir:

10 Mayıs gününden 11 Mayıs günü öğle saatlerinde kadar Avaşîn’e bağlı Werxelê Direniş Alanı ile Zap’a bağlı Girê Şehîd Şahîn Direniş Alanı’nda bulunan Girê Şehîd Berxwedan savaş mevzileri 27 kez kimyasal silahlar ve patlayıcılarla bombalanmıştır.

11 ve 12 Mayıs tarihlerinde Zap bölgesine bağlı Çemço ve Sîda alanları saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır. Aynı tarihlerde Karker ve Şikefta Birîndara Direniş Alanları havan, obüslerle yüzlerce kez ve savaş uçaklarıyla da 21 kez bombalanmıştır.

11 ve 12 Mayıs tarihleri arasında Zap bölgesine bağlı Girê Cûdî ve Girê Amediye alanları sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle onlarca kez ve savaş uçaklarıyla da 5 kez bombalanmıştır.

10 ve 11 Mayıs tarihlerinde Metîna bölgesine bağlı Girê Hakkarî ve Girê Ortê alanları savaş uçaklarıyla 5 kez bombalanmıştır. 11 Mayıs günü Girê Hakkarî sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır.

11 Mayıs günü 20:40-23:00 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê Direniş Alanı saldırı helikopterleriyle 5 kez bombalanmıştır.

11 Mayıs günü 21:00 – 00:30 saatleri arasında Kurojahro, Şehîd Şemdîn, Şehîd Harûn, Çiyareş, Girê Şehîd Cûdî ve Girê Ortê alanları saldırı helikopterleri ve sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır.”