Hewlêr'de katledilenlerin yakınlarından dilekçe

Hewlêr'de katledilenlerin yakınları, Bölge Parlamentosuna dilekçe sundu.

Hewlêr katliamında şehit düşenlerin yakınları, Kürdistan Bölgesi Parlamentosu'nun Süleymaniye’deki Ofisi önünde toplanarak parlamento ofisine dilekçe verdi.

Şehit yakınları, ofisin önünde Xelifan şehitlerinin fotoğraflarını taşıdı. Bölge Parlamentosuna sunulan dilekçe Xerib Mihemed tarafından okundu.

'KDP VE TÜRK DEVLETİNİN KATLİAMI'

Dilekçede şöyle denildi:

"KDP ve Türk devletinin gerçekleştirdiği Hewlêr katliamının üzerinden 25 yıl geçti. Tüm çabalarımıza rağmen akıbetleri hakkında tarafımıza bir bilgi verilmedi. Çocuklarımızın akıbetinin netleştirilmesini, hükümet ve ilgili kurumların bizlere resmi olarak yanıt vermesini istiyoruz. Eğer yaşıyorlarsa ve tutuklularsa serbest bırakın. Şehit düştülerse mezarlarını tespit edin ve kemiklerini ailelerine teslim edin. Başta Türk devletinin işgali olmak üzere tüm işgal ve savaşlara son verilmelidir. Bu işgal Kürdistan topraklarının ve doğasının yağmalanmasına ve yıkıma neden olmuştur. Bu yüzden parlamentonun, iç savaşın ve Hewlêr katliamının mağdurlarını araştıracak bir komisyon kurması ve bu konuda çalışma yürütmesi gerekmektedir. Kürdistan Bölgesi Parlamento Başkanı resmi olarak özür dilemeli ve bize Kürdistan’da artık Kürtlerin birbirleriyle savaşmayacağını söylemelidir.”

Dilekçe, Sosyal İşler Komisyonu ve İnsan Hakları Koruma Komisyonu Sorumlusu Bedriye İsmail, Parlamenter Ebubekir Heledni ve Balanbo Mihemed’e sunuldu.

Dilekçe verildikten sonra YNK’li Parlamenter Balanbo Mihemed, şunları söyledi: “Umarım, bu durum Kürtlerin Kürtlerle savaşı hakkında konuşmamaları için, tüm siyasi partilere bir ders olur. Halkımızın meşru davasında sonuca ulaşmak için hep birlikte çalışmamıza vesile olsun. Bu dilekçeyi Kürdistan Bölgesi Parlamento Başkanılığı’na sunacak ve hükümete ulaştırmaya çalışacağız. Dilekçede belirtildiği gibi yaşamıyorlarsa da kemiklerini ailelerine teslim edin.”