Heftanin, Xakurkê ve Dersim’de eylem

HPG/YJA Star gerillaları Heftanin, Xakurkê ve Dersim’de eylemler gerçekleştirildi. Tespit edilen 3 asker cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, açıklaması şöyle:

HEFTANİN

“Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında YJA Star güçlerimiz, 15 Temmuz günü saat 15.50’de Şehit Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 düşman askeri cezalandırılmıştır.

XAKURKÊ

16 Temmuz günü (bugün) saat 04.00’da güçlerimiz, Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Şehit Derweş Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusunu hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzi ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde cezalandırılan ve yaralanan asker sayısı tespit edilememiştir.

DERSİM

İşgalci TC ordusu Dersim’in Hozat ilçesine bağlı Çakmaklı köyü yakınlarda yeni bir karakol yapmaktadır. YJA Star güçlerimiz 14 Temmuz günü saat 08.00’da bu karakolun güvenliğini sağlamaya çalışan askerlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Etkili bir şekilde vurulan bu düşman birliğindeki 2 asker cezalandırılmış 2 asker ise yaralanmıştır. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmışlardır.

HAVA SALDIRILARI

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları gerçekleştirmiştir. Saldırıların ayrıntıları şöyledir:

14 Temmuz günü saat 01.00’da savaş uçakları Heftanin bölgesine bağlı Xantur alanını, 15 Temmuz günü saat 17.00’da ise yine Heftanin’e bağlı Bektorya alanını bombalamıştır.

15 Temmuz günü saat 22.30’da savaş uçakları Duhok’un Amediye ilçesine bağlı Amediye Tepesi alanını bombalamıştır.”