Heftanin’de eylem, Ağrı’da çatışma

HPG, Heftanin’de gerçekleştirilen eylemde 2 askerin, Ağrı’da yaşanan çatışmada ise 3 askerin öldürüldüğünü belirtti. Ağrı’da bir sivilin askerlerce katledildiğini kaydeden HPG, 3 gerillanın da son mermilerine kadar çatışarak şehit düştüğünü açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, eylem ve çatışmalara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklaması şöyle:

“Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin Bölgesi’nde devam etmekte olan Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 1 Ocak günü saat 14.00’da Partizan Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 asker öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu, alanı ağır silahlar ile rastgele bir şekilde taramıştır.

TÜRK ASKERLERİ MURAT KAYA İSİMLİ SİVİLİ BİLİNÇLİ KATLETTİ

6 Aralık 2019 tarihinde Ağrı’nın Tutak ilçesine bağlı Soğukpınar köyü alanında işgalci TC ordusu bir operasyon başlatmıştır. Aynı gün sabah saatlerinden öğlen saatlerine kadar görevleri başında bulunan bir birliğimiz ile işgalci TC ordusu arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Yaşanan bu çatışmalarda 3 asker öldürülmüş ve 10 asker ise yaralanmıştır. Düşman güçlerine karşı kahramanca savaşan 3 arkadaşımız ise son mermilerine kadar fedaice çarpışarak şehit düşmüşlerdir. İşgalci TC ordusu aynı zamanda Soğukpınar köyünde yaşayan Murat Kaya isimli bir sivil yurttaşı da bilinçli bir şekilde hedefleyerek katletmiştir. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.”