Heftanîn’de çatışmalar sürüyor, Siirt'te bir gerilla şehit düştü

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Heftanîn’de işgalci Türk ordusu ile yaşanan çatışmalarda bir kontra ve bir askerin cezalandırıldığını, Siirt’in Herekol bölgesinde ise bir gerillanın şehit düştüğünü açıkladı.

HPG-BİM, Heftanîn bölgesindeki Şeşdara alanında hareket halindeki askeri birliklerin hedef alındığını belirtti.

HPG-BİM, “23 Temmuz günü saat 10.00’da işgalci TC ordusu Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine bağlı Şeşdara alanını obüs topları ile bombalamıştır. Bombardımanlar ardından işgalci güçler, araziyi ateşe vermiş ve hareket içerisine girmişlerdir. Alanda hareket halinde olan düşman birlikleri ile güçlerimiz arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır” dedi.

HPG-BİM, şunları ekledi:

“Bu çatışmalarda tespit edilebilen 1 kontra ve 1 asker cezalandırılmıştır. Çatışmalar sırasında düşmana karşı kahramanca savaşan ve Heftanin’de işgal operasyonunun başlattığı ilk günden itibaren direnişe öncülük eden Zelal Çiğdem yoldaşımız şehit düşmüştür.”

Aynı açıklamada, “10 Temmuz günü saat 13.00’da Tepê Dupişk alanına yönelik gerçekleştirilen hava saldırıları sonucunda görevleri başında olan Argeş, Reşat ve Zınar yoldaşlarımız şehadete ulaşmışlardır” bilgisi verildi.

23 Temmuz günü saat 10.15’te işgalci Türk ordusuna ait savaş uçaklarının Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Şehit Rüstem alanını bombaladığını belirten HPG-BİM, “Gerçekleştirilen bombardıman sonucunda arazide çıkan yangın halen devam etmektedir” dedi.

Açıklamaya göre Siirt’te bir gerilla şehit düştü:

“22 Temmuz tarihli açıklamamızda 19 Temmuz günü işgalci TC ordusu ile güçlerimiz arasında Siirt’in Herekol bölgesine bağlı Şehit Canxurt alanında yaşanan çatışmalarda Şiyar arkadaşımızın kahramanca savaşarak şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık.”

Şehit düşen gerillanın kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Şiyar Sara Garzan
Adı Soyadı: Ömer Özmen
Doğum Yeri: Bitlis
Anne - Baba Adı: Esmer – Kasım
Şehadet Tarihi ve Yeri: 19 Temmuz 2020 /Siirt

HPG-BİM gerillaya ilişkin ayrıca şunları ifade etti:

“Şiyar yoldaşımız 1992 yılında Bitlis’in Hizan ilçesinde yurtsever bir çevrede dünyaya gelmiş, tüm yaşamlarını emekle yaratan bir ailede şekillenmiş ve okul yıllarında her Kürt genci gibi Özgürlük Hareketine ilgi duymuştur. Üniversite yıllarında faşist TC devletinin Kürt halkına karşı uyguladığı ırkçı politikaları daha net bir şekilde görmüş ve belli bir bilinç düzeyine ulaşmıştır. Bu faşist zihniyete karşı yegâne mücadele alanının Kürdistan dağlarından geçtiğini kavrayan Şiyar yoldaş, 2014 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Kısa zamanda Önder Apo’nun felsefesi ile kendisini eğiterek belli bir ideolojik birikim düzeyi kazanmıştır. Yetkin bir gerilla olmayı başaran Şiyar yoldaş kıvrak zekasıyla, emeğiyle ve yüzünden eksik olmayan gülümsemesiyle tüm yoldaşların gönlünde taht kurmuştur.

Şiyar yoldaşımız gerilla mücadelesi içerisinde büyük emeği olan ve Kürdistan dağlarının asiliğini kişiliğinde ve mücadele azminde yansıtmış bir yoldaşımız olmuştur. Üstlendiği her türlü görev ve sorumluluğu büyük bir başarıyla yerine getirmeyi başarmıştır. Şiyar yoldaş; Zagroslar’dan Garzan’a kadar uzanan mücadele hayatında birçok direniş cephesinde yer alarak adını tarihe yazdırmıştır.

Şehadete ulaşan Şiyar yoldaşımızın başta değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve şehitlerimizin mücadele bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.”