HBDH’den Antep’te askeri araca eylem: 4 asker öldü, 1’i ağır 5'i yaralandı

HBDH Zeynep Kınacı (Heval Zilan) intikam birimleri bugün Antep’te askeri araca yönelik eylem düzenlediğini ve 4 askerin öldüğünü, 1’i ağır, 5 askerin de yaralandığını belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Zeynep Kınacı (Heval Zilan) İntikam Birimleri, şunları belirtti: “21.06.2020 tarihinde gündüz saatlerinde Antep’te bulunan 1. Hudut Tabur komutanlığı askerlerini taşıyan araç HBDH Zeynep Kınacı İntikam Birimlerimiz tarafından etkili bir şekilde vurularak içindekilerle birlikte darbelendi. Kasım Engin anısına düzenlediğimiz bu eylem sonucunda araçtaki 9 askerden 4’ü öldü, 5’i ağır yaralandı. Yine bu eylem sonucunda araçta bulunan silah ve mühimmata da güçlerimiz tarafından el konuldu.

AKP-MHP İKTİDARI ÇÖKÜŞÜ YAŞIYOR

Çöküş dönemine girmiş bulunan AKP-MHP faşist iktidarı bir kez daha birleşik devrim güçlerimizin eylemleri karşısında çaresiz kalmıştır. Çok güvendikleri askeri-teknik donanımla gerilla güçlerine yönelik operasyonlarını hızlandıran, iktidarının yıkılmamasını işgal ve sömürge siyasetine odaklamış faşist iktidar güçlerimizin dağlardan şehirlere büyüttüğü mücadelesi karşısında yenilgiler almaya devam ediyor.

AKP-MHP faşist iktidarı savaşın düzeyini yükselterek içeride büyümekte olan işçilerin, kadınların, gençlerin ve bir bütün ezilenlerin öfkesini susturmaya çalışıyor. AKP-MHP faşist iktidarını güçlerimizin etkili vuruşlarla devirdiği araçtan farklı bir son beklemiyor. Çökmekte olan, devrilmeye yüz tutmuş bu faşist iktidara karşı tüm anti-faşist güçlere en hızlı şekilde bir araya gelip, tek yumruk halinde son darbeyi vurmak düşüyor. İsyanların, ayaklanmaların yüzyılında bizlerin birleşik devrim mücadelesini zafer bekliyor.

Birleşik devrim mücadelemiz faşizmi yıkacak olmanın heyecanı ve tutkusu ile eylemlerini gerçekleştiriyor ve hazırlıklarını tamamlıyor. Bugün Zeynep Kınacı (Heval Zilan) İntikam Birimlerimiz mücadelemize birleşik devrimin fedai ruhunu katıyor, Kasım Engin yoldaş ise ortaya koymuş olduğu mücadele ile anısına, adına onlarca eylemin, binlerce kişinin örgütlendiği bir devrimciliği anlatıyor.

Birleşik devrim mücadelemizin bu sonsuz şelalesinde akan devrimcilik zafere kilitlenmiştir. Ölümsüz yoldaşlarımıza sözümüzdür. Son muhteşem olacak! Mutlaka Birleşik Devrim mücadelemiz kazanacak.”