Hasta tutsak Kinyas Gülcan yaşamını yitirdi

Patnos L Tipi Cezaevi’nde kalan ve 6 gün önce Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Hastanesi’nde tedavi altına alınan 59 yaşındaki hasta tutsak Kinyas Gülcan yaşamını yitirdi.

Patnos L Tipi Cezaevi’nde kalan ve 6 gün önce Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaşı Hastanesi’nde tedavi altına alınan 59 yaşındaki hasta tutsak Kinyas Gülcan yaşamını yitirdi. 1993 yılında cezaevine giren ve 10 yıl cezaevinde kalan Gülcan, 1 Eylül 2018 tarihinde bir kez daha “Örgüte yardım ve yataklık” ettiği iddiasıyla tutuklandı. Yargılandığı davadan 6 yıl 3 ay hapis cezası alan hasta tutsak Gülcan’ın 6 gün önce vücudunun enfeksiyon kapsaması sonucu hastaneye yatırıldığı belirtildi.

Bu akşam yaşamını yitiren hasta tutsak Gülcan’ın Iğdır’da bulunan ailesi hastane önüne gelirken, HDP Van il örgütü ile milletvekilleri de hastaneye geldi.

Gülcan’ın oğlu Mehmet Gülcan, babasının 6 gün önce hastaneye getirildiğini ancak kendilerine haber verilmediğini belirterek, “Babam birçok kez anjiyo olmuştu. Yine fıtık ve birden fazla hastalığı vardı. Babam geçirdiği ameliyatlardan sonra cezaevinde kaldığı için vücudunun tamamı enfeksiyon kapmıştı. Avukatlar ve biz birçok kez babamızın hastane kalmaması gerektiğini söyleyerek savcılık ve gerekli yerlere başvurduk. Ancak yaptığımız tüm başvurular sonuçsuz kaldı. Babam 6 gün boyunca buradaki tutuklu koğuşunda kalmış ama kimse onunla ilgilenmemiş. Üç gün sonra doktorlar gelip onu yoğun bakıma almışlar. Babamın tüm vücudu bu arada enfeksiyon kapınca hayatını kaybetmiş.

Bu akşam yapılacak otopsi sonrası Gülcan’ın Iğdır Merkeze bağlı Özdemir (Panîg) köyünde toprağa verilmesi bekleniyor.