Şenyaşar Ailesi'nin eylemi 603. gününde

Direnişteki Şenyaşar Ailesi'nin Urfa'daki adliye önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 603'üncü gününde devam ediyor.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa'daki adliye önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 603'üncü gününde sürüyor. Suruç ilçesindeki evinden adliye önüne gelen aile, "Şenyaşar Ailesi için Adalet" yazılı pankart astıkları beton bariyer önünde nöbet eylemine başladı.  

HAK İnisiyatifi Genel Başkanı Mehmet Arif Koçer, bugün aileyi ziyaret etti. Emine Şenyaşar’ın direnişinden 4 yıl sonra dava açıldığını ve bunun yetersiz olduğunu söyleyen Koçer, dava açılmasıyla sürecin tamamlanmadığını belirtti. Koçer, "Hükümetin suçluyu korumak yerine masumun yanında olmasını talep ediyoruz. Hükümetin cezasızlık politikasından vazgeçmesini istiyoruz. Hak arayışında, adalet mücadelesinde Şenyaşar Ailesi'nin yanında olacağız" dedi.

 
Ailenin sanal medya hesabından ise "İktidar partisi adalet konusunda tarihi bir sınav veriyor. Lüks araçlarla adliyeye giren savcılar aciz... Adalet talebiyle 603 gündür adliye kapısında bekleyen bu anneyi görmemek vicdansızlıktır. Her adaletsizliğin karşındayız" dedi.