Güney Kürdistan'da hükümetin istifası talebiyle eylemler yapıldı

Süleymaniye ve Ranya’da halk hükümetin istifa etmesi için kitlesel eylemler düzenlenirken, Hewlêr ve Duhok’ta ise eylemler engellendi ve birçok kişi gözaltına alındı. 

Kürdistan bölgesinin birçok kentinde Tevgera Nifşê Nû (Yeni Nesil Hareketi) öncülüğünde var olan hükümetin istifa etmesi için kitlesel eylem ve yürüyüşler düzenlemesi bekleniyordu. 

Duhok ve Hewlêr asayişine bağlı güçler eylemcileri engelleyerek, daha sonra birçok güvenlik güçlerini çarşı merkezi ve göstericilerin eylem yapacağı alanlara konumlandırıldı. Göstericiler eylemleri gerçekleştirmeden birçok kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. 

Süleymaniye’nin Ranya ilçesinde de kitlesel eylem yapıldı. Yapılan eylemde atılan sloganlarda hükümet istifaya çağrılırken, asayiş güçleri müdahale etmesi üzerine kargaşa çıktı. Asayiş güçlerinin saldırısı devam ediyor.

Süleymaniye’nin Azadi Parkı’nda ise aynı amaçla kitlesel eylem düzenlendi. Düzenlenen eylemde halk hükümet karşıtı sloganlar atılırken, okunan açıklamada ise var olan hükümetin istifa etmesi ve geçici bir hükümetin kurulması çağrısı yapıldı.

Daha sonra da Tevgera Nifşê Nû Başkanı Şasiwar Ebdulwahid bir konuşma yaptı. Göstericilere barışçıl bir şekilde eylemlerini düzenlemesine çağrıda bulunan Ebdulwahid, ancak yapacakları barışçıl eylemlerine devam edeceklerini, var olan hükümetin istifa etmesi ve yeni bir hükümetin kurulması için bu gösteri ve eylemlere 100 bin kişiyi aşacak katılım sağlaması gerektiğini belirtti.