Gerillalardan Şırnak'ta kapsamlı eylem: 33 polis öldürüldü

HPG Kürdistan'da katledilen siviller ve Komalên Ciwan üyesi Gelhat Gever anısına Şırnak'ta kapsamlı eylem gerçekleştirdi. Eylemde 33 polisten fazla polisin öldürülürken 1 helikopter ve zırhlı araçlar da darbelenmiştir.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemliliklerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Gerillaların Şırnak’ta kapsamlı bir eylem gerçekleştirdiklerini belirten HPG, “Türk devleti ve AKP faşizminin 4 Eylül gününden itibaren Şırnak'ın Cizre ilçesinde yurtsever halkımızın geliştirdiği onurlu direnişe saldırması sonucu onlarca insanımız yaşamını yitirmiştir. Katledilen insanlarımız ve Komalên Ciwan üyesi  Gelhat Gever anısına HPG Botan Eyaleti Cudi ve Besta bölge güçlerimizce 13 Eylül günü saat 05.40'ta Qıleban ve Şırnak arasında bulunan Şırnak girişindeki bir polis karakoluna  kapsamlı eylem düzenlenmiştir.

Yüksek miktarda patlayıcı ile karakola girilmiş ve sabotaj eylemi sonucu Karakol binası ve 2 zırhlı araç tümden imha edilmiştir. Bu karakolda 30 polis bulunmaktadır. 30 polisin öldüğü binaya yönelen bir Gerilla timimiz Şırnak Tümen ve Karakollarından müdahaleye gelen özel harekat polisleriyle yoğun bir çatışmaya girmiştir. Zırhlı araçlar ve Kobra helikopterler çatışma bölgesine müdahalede bulunurken Skorsky helikopterler de indirme yapmıştır. Çatışma alanında bulunan 1 Skorsky helikopter darbelenmiş, darbelenen Skorsky helikopter geri çekilmiştir. Yapılan suikast eylemi sonucu da 1 polis öldürülmüştür.

Yine bir Gerilla timimiz, BKC, B-7 ve ferdi silahlar ile Şırnak'ta bulunan Kelika Rıza karakolu hedeflenmiştir. Burada 4 roket karakola isabet etmiş, ölü ve yaralılar netleştirilememiştir.

Yine bir Gerilla timimiz Şırnak tümeninin bahçesinde bulunan 6 Kobra ve birçok Skorsky helikopteri hedeflemiştir. Burada 2 Kobra ağır darbe alarak kalkış yapamaz hale gelmiştir. Yine havan silahları ile lojmanlar da vurulmuştur. Tümenden çıkmak isteyen zırhlı araçlar da Gerillalarımız tarafından vurularak hareket edemez duruma getirilmişlerdir. Zırhlı araçtan inen 2 özel kuvvet elamanı da vurulmuş ve bu 2 özel harekatçı öldürülmüştür.

33'den fazla polisin öldürüldüğü eylemde 5 Gerillamız kahramanca direnerek şehit düşmüştür. Bu alanda öğlen saatlerine kadar çatışmalar sürmüştür. Halen hareketlilik devam etmektedir“ dedi.

HPG Kuzey Kürdistan’da gerçekleştirilen diğer eylemlere ilişkin de şunları ifade etti:

VAN

“13 Eylül günü saat 06.00 ila 12.00 arası Van'ın Şax(Çatak) ile Siirt'in Pervari ilçeleri arasındaki güzergahta YJA Star güçlerimiz tarafından yol kontrolü eylemi yapılmıştır. Toplanan araçlarda yapılan kimlik kontrolleri ardından süreç hakkında halka bilgilendirme faaliyeti ile eylem sonuçlandırılmıştır.

9 Eylül günü saat 07.00'de Van Şax (Çatak)'a bağlı Tingê karakoluna Gerilla güçlerimiz tarafından yapılan eylemde suikast, orta ve ferdi silahlarla vurulan karakolda basına yansıyan bilgilere göre 2 asker öldürülmüştür. Eylem sonrası TC ordusunun tank, obüs ve A 4 silahlarıyla çevreyi bombalaması sonucu arazide yangın çıkmış ve bu yangın halen devam etmektedir. 

AMED

13 Eylül günü saat 23.30'da Amed ve Mardin yolu arası Bismil üçgeninde bulunan polis karakoluna Gerilla güçlerimiz tarafından roketatar ve ferdi silahlarla eylem düzenlenmiştir. Yapılan bu eylemin ayrıntıları daha sonra aktarılacaktır.

10 Eylül günü Amed'in Silvan(Farqin) ilçesinde T.C ordusu bir operasyon başlatmıştı. Operasyon dün akşam saatlerinde sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir. Bölgede bulunan canlı kalkan olan halk arazide çıkan yangını söndürmek istemiş fakat T.C ordusu çevreyi rastgele tarayarak engel olmaya çalışmıştır.

11 Eylül günü Gerilla güçlerimiz Amed'in Silvan(Farqin) ilçesine bağlı Malabadi ve Malaalik köyleri arasında bir Skorsky tipi helikoptere yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen eylem sonucunda Skorsky tipi helikopter Malabadi ve Malaalik köyleri arasındaki alana düşmüştür.

13 Eylül günü saat 03.30'da Gerilla güçlerimiz, Amed'in Farqin ilçesine bağlı Tekel mahallesine girmeye çalışan zırhlı bir kepçeye yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde 2 polis öldürülürken 3 polis de yaralanmıştır. Eylem sonucunda Gerilla güçlerimiz 1 polis üzerine gitmiş ve 1 tabanca ile 4 BKC zincirini kaldırmıştır. Yapılan eylemden sonra Gerilla güçlerimiz üs alanlarına geri dönmüşlerdir.

13 Eylül gününden itibaren Bingöl - Amed yolu Gerilla güçlerimizin denetiminde bulunmaktadır.

BİTLİS

Bitlis'in Norşin ilçe merkezinde bulunan halk ve Norşin'in köylerinde bulunan halka ajanlaştırma için çağrı yapıldığı öğrenilmiştir.

AĞRI

10 Eylül günü saat 18.00'de TC ordusu Ağrı'nın Bazid ilçesine bağlı Glidax bölgesine ve bu bölgede bulunan hakim tepelere Skorsky helikopterler ile indirme yapmıştır. 11 Eylül günü sabah saat 05.00 ile 07.00 arası 5 Skorsky helikopter ile Diyadin'e bağlı Elê köyü ve etrafına da indirme yapmıştır. Öğlen saat 12.00'de Gerilla güçlerimiz ile askerler arasında çatışmalar başlamıştır. Öğleden sonra saat 17.00'de TC ordusu kobra helikopterler ile çatışma alanını vurmuştur.

11 Eylül günü akşam saatlerinde ve 12 Eylül günü Elê mıntıkasında bulunan General Suat şehitliği savaş uçakları tarafından vurulmuştur. Uçakların vuruşu ardından TC ordusu şehitliğe Kobra tipi helikopterler ile de saldırmış, bu vuruşlar sonucunda şehitlikte yoğun tahribat meydana gelmiştir. Bu saldırıya karşı bölge halkı Canlı Kalkan eylemi başlatmıştır. 12 Eylül günü TC ordusu şehitliğe tanklar ile girerek tümden şehitliği tahrip etmiştir.

12 Eylül günü ise T.C ordusu akşam saatlerinde Ağrı'nın Diyadin ilçesine bağlı Kulê ve Elê köylerini obüs ve havanlar ile vurmuştur. Bu operasyon kısmen geri çekilirken arazide gizli birlikler bırakılmıştır. 

10 Eylül günü yaşanan çatışmalarda Canfeda Agıri arkadaşımız şehit düşmüştür.

Ağrı'nın Diyadin ilçesine bağlı Çoban ve Gırê Dem köylerinde TC ordusu gizli timler ile pusulamalar yapmaktadır.

KARS

13 Eylül günü saat 21.40'da Gerilla güçlerimiz tarafından Kars'ın Qağızman ilçesine bağlı Emniyet Müdürlüğüne Şehit Hello Gerilla birliği tarafından 2 koldan bir eylem gerçekleştirilmiştir. Emniyet binası önünde bulunan 2 panzer ve bir grup Özel Harekat polisi ferdi ve orta otomatik silahlarla etkili bir tarzda vurulmuştur. Vurulan her 2 panzer darbe alırken, Gerillalarımıza suikast saldırısı yapmak isteyen bir suikastçi fark edilerek vurulmuştur. Yapılan eylemde net olarak 3 polis öldürülmüştür.

13 Eylül günü Gerillalarımız tarafından Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bulunan kayak merkezine ait bir baz istasyonuna ve bu baz istasyonuna ait bir kafeterya'ya sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Eylem sonucunda baz istasyonu ve kafeterya tümden imha edilmiştir.

ARDAHAN

13 Eylül günü saat 12.20'de Ardahan'ın Göle ilçesinde göreve gitmekte olan bir Gerilla timimiz TC ordusunun gizlenmiş bir grubunu fark etmiştir. Fark edilen askerler ile Gerillalarımız arasında çatışma yaşanmış, yaşanan çatışmada 1 asker öldürülmüştür. Bu Gerilla timimiz çatışma bölgesinden uzaklaşarak sağlam bir şekilde görev alanlarına ulaşmıştır. 

HAKKARİ

10 Ağustos gününden itibaren Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden Geliyê Dostki, Geliye Dostki ile Oremar karakoluna giden yol ile Hakkari Çukurca arasındaki yol, Gerilla güçlerimizin denetiminde bulunmaktadır. Ayrıca 4 Ağustos gününden itibaren Şemdinli'ye bağlı Derya köyünden Bezelê karakoluna giden yol da Gerilla güçlerimizin denetiminde bulunmaktadır.

BİNGÖL

13 Eylül günü saat 10.00'da Bingöl'ün Genç ilçesi ile Servi belediyesi arasındaki yolda bulunan AKP'ye bağlı olan Haskanlar Şirketi, bir araç ile çevre karakollara malzeme götürmeye çalışmıştır. Gerilla güçlerimiz ise bu araçlara yönelik eylem gerçekleştirmiş ve araçlar yakılmıştır.

6  GERİLLANIN KİMLİKLERİ

HPG yaşamını yitiren gerillaların kimlik bilgilerini de açıkladı:

Kod Adı: Avareş Colemerg
 Adı-Soyadı: Emrah Yılmaz
 Doğum yeri: Hakkari
 Anne - baba adı: Kudret - Kerim
 Şahadet Tarihi ve Yeri: 13 Eylül 2015 / Şırnak

***

Kod Adı: Dıjwar Herekol
 Adı-Soyadı: Ali Bozan
 Doğum yeri: Siirt
 Anne - baba adı: Hediye - İsa
 Şahadet Tarihi ve Yeri: 13 Eylül 2015 / Şırnak

***

Kod Adı: Nalin Avaşin
 Adı-Soyadı: Fatma Amara
 Doğum yeri: Makü
 Anne - baba adı: Zarife - Kadir
 Şahadet Tarihi ve Yeri: 13 Eylül 2015 / Şırnak

***

Kod Adı: Serdem Piran
 Adı-Soyadı: Haci Altürk
 Doğum yeri: Zaxo
 Anne - baba adı: Şirin - Muhsin
 Şahadet Tarihi ve Yeri: 13 Eylül 2015 / Şırnak

***

Kod Adı: İntikam Gabar
 Adı-Soyadı: Nevzat Kanır
 Doğum yeri: Amed
 Anne - baba adı: Sabiha - Mahsum
 Şahadet Tarihi ve Yeri: 13 Eylül 2015 / Şırnak

***

Kod Adı: Canfeda Agıri
 Adı-Soyadı: Şiyar İddacı
 Doğum yeri: Ağrı
 Anne - baba adı: ….. - Mehmet
 Şahadet Tarihi ve Yeri: 11 Eylül 2015 / Ağrı

 

...