Gerillalar: Gelin devrim bayrağını birlikte kaldıralım

Türk devletinin saldırılarına karşı gençlere gerilla saflarına katılma çağrısında bulunan HPG ve YJA STAR gerillaları, "Gelin devrim bayrağını beraber kaldıralım, beraber özgürleşelim" diye konuştu.

Kürt özgürlük hareketi gerillaları karşısında her geçen gün ağır darbeler alan Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Türk ordusu yaşadıkları hezimeti saklamaya çalışıyor. Bunun için de her defasında “gerillaya katılımları durdurduk” tarzında açıklamalarda bulunuyorlar. Kürt gençleri de Kürdistan dağlarında direnişe katılarak işgalci Türk devletine cevap veriyor. Savaş mevzilerinde bulunan HPG ve YJA-STAR gerillaları, Türk devletinin saldırılarını ve gerillanın direnişini ANF'ye değerlendirdi.

Türk devletinin gençler üzerindeki politikalarına değinen HPG gerillası Bawer Botan, "Herkesin bildiği gibi Türk devleti Kürdistan üzerine her türlü saldırıları gerçekleştiriyor. Topraklarımızı işgal edip, halkımıza saldırmaya devam ettiği sürece savunma savaşı meşru bir durum oluyor. Mücadelemiz boyunca Türk devletine karşı hiçbir zaman boynumuzu bükmedik. Kürt tarihinde Seyit Rıza ve Şêx Said de düşman karşısında diz çökmemiş, tek bir adım bile geri atmamışlardır. Şêx Said’i astıkları zaman 'ben şimdi şehit düşeceğim ama sonrasında torunlarım bu mücadeleyi ve direnişi sürdürecektir' demişti. Bizler de şimdi Şêx Said ve Seyit Rıza’nın torunları olarak onların mücadelelerini sürdürüyoruz" diye konuştu.

Türk devletinin PKK’yi ortadan kaldırmak istediğini ifade eden HPG gerillası Botan şöyle devam etti: "Fakat PKK’nin halk olduğunu ve bitirilemeyeceğini bilmiyorlar. Türk devleti sadece hareketimize değil bütün halkımıza karşı acımasızca saldırıyor. Ş. Reşit Serdar’ın bir sözü var, 'Gerilla ve halk bir olursa, sadece düşman değil düşmanın gölgesini bile Kürdistan’dan kovarız.' Halkımız PKK’nin yanındadır, yapılan bütün saldırıların ve oyunların bilincindedir. Türk devleti iyi bilmeli ki bizler Beritan’ın zılgıtıyız, bizler Agit’in savaşçılarıyız, bizler PKK militanlarıyız, bizler Reber Apo’nun fedaileriyiz. Gençler bilsin ki; hiçbir zaman düşmanımıza diz çökmeyiz, boyun eğmeyiz."

GENÇLER ŞELADİZÊ RUHUNA SAHİP ÇIKMALI

Kürt gençlerinin Türk devletine karşı başkaldırması ve gerilla saflarına katılması gerektiğini vurgulayan HPG gerillası Bawer Botan, "Her Kürt gencinin yeri hareketimizdir, özgür Kürdistan dağlarıdır. Yürütülen bu zulme ve işgalciliğe karşı başkaldırmalılar. Gençler büyük bir iradedir ve iradelerini PKK ile birleştirip düşmana en büyük cevabı verebilirler. Şeladizê gençlerinin düşmana nasıl cevap verdiklerini hepimiz gördük. Güney Kürdistan’ın gençleri ayağa kalkıp, işgalci düşmandan hesap sormalıdır.

Güney Kürdistan gençliğine çağrımızdır; gelin, gerilla saflarına katılın, Türk devletinin saldırılarının hesabını sorun. Türk devletinin amacı sadece Heftanin ve Xakurkê değildir. Buralardan başlayıp bütün Güney Kürdistan'ı işgal etmek istiyor. Bunun için Güney gençleri gerillaya katılmalıdır ki düşmana büyük bir cevap verebilsin.

Hiçbir zaman korkmayın. PKK burada, gerilla burada. Yönünüzü özgür dağlara verin ve Kürdistan özgürlük gerillası olun. Bütün Kürt gençlerini hareketimiz içinde, gerilla içinde görmek istiyoruz. PKK’nin yolu özgürlük yoludur, hakikat yoludur. Gelin bu zulümkârlara baş kaldırın, onlara karşı yanımızda savaşın" diye konuştu.

‘DİRENİŞİMİZİ DAHA DA BÜYÜTECEĞİZ’

YJA-STAR gerillası Özgür Deniz ise, halk ve gerilla olarak büyük bir direniş içerisinde olduklarını belirterek şöyle konuştu: "Gün geçtikçe direnişimizi büyüteceğiz. Faşist Türk devleti halkımıza karşı her türlü insanlık dışı uygulamaları kullanarak saldırıyor. Kadına karşı barbarca saldırılar yapıyor. Aslında bu saldırılar Türk devletine karşı nasıl hareket etmemiz gerektiğini bizlere anlatıyor. Böylesi bir süreç içerisinde bir yandan halkımız direniyor, diğer yandan ise büyüyen bir gerilla direnişi var. Özgürlük hareketi olarak her türlü işkenceye, soykırıma, saldırıya karşı direniyoruz.

Binlerce insanımız katlediliyor, tutuklanıyor. Bizler de bu saldırılara karşı kararlı bir biçimde direniyor ve başkaldırıyoruz. Bizim başkaldırımız PKK’ye katılmak oluyor. Tayyip Erdoğan her gün 'özgürlük ve demokrasi getireceğiz' dese de yaptığı her şey insanlık dışıdır, katliamdır. Aslında yapılanları bütün dünya biliyor fakat bunlara karşı tepki göstermek gerekiyor. YJA STAR gerillaları olarak sonuna kadar direneceğiz. Belki her gün şehit veriyoruz ama düşman bunu iyi bilsin ki; yaşanan her şehadetle büyüyoruz, her şehadetle öfkemiz daha da artıyor. Bu gerçeği halkımız ve Kürt gençleri bilmeli, görmelidir."

KADINLAR YAŞAMI DİRENİŞ İLE TAÇLANDIRMALILAR

Sistem içerisinde kadının yaşam hakkının kalmadığını, kadınların sürekli katledildiğini ve erkek zihniyeti altında ezilmeye mahkûm edildiğini kaydeden, YJA-STAR gerillası Deniz devamla şunları belirtti: "Kadınlar kendi yaşamlarını yaratabilmek, doğru yaşama ulaşabilmek için PKK ve PAJK saflarına katılmalıdır. Bütün kadınları yanımızda, PKK saflarında görmek istiyoruz.

Gelin devrim bayrağını beraber kaldıralım, gelin beraber özgürleşelim. Gelin düşmanımıza karşı savaşalım. Özgürlük öfkemizi, özgürlük çığlığımızı düşmanın üstünde patlatalım. Bizler kadın gerillalar olarak irade sahibiyiz, güçlüyüz. Kadınlar olarak en büyük direnişi ortaya çıkarabiliriz. Kadınların ne kadar güçlü olduğunu düşmana gösterelim. Doğru yol direniş yoludur, doğru yol PKK’nin yoludur."

‘GÜN DİRENME GÜNÜDÜR’

HPG gerillalarından Şahan Demsal ise, her Kürt gencinin kendisini bu süreç içerisinde sorumlu görmesi ve buna uygun bir şekilde direnişe geçmesi gerektiğini sözlerini şu sözlerle ifade etti: "21 yıldır Önder Apo üzerinde büyük bir tecrit uygulanıyor ve bununla bağlantılı olarak sürekli halkımızın kazanımlarına, değerlerine saldırılar oluyor. Şehitlerimizin mezarlarına bile saldırıyorlar.

Türk devleti özellikle gençleri hedefliyor. Kirli yollarla Kürt gençlerini hareketimizden uzak tutmaya çalışıyor. Gençlerin dikkatlerini başka yerlere çekip devlet gerçekliğinin üzerine düşünmelerini engellemeye çalışıyor. Kirli medyası ile sanki hiçbir yerde direniş yokmuş gibi yansıtmaya çalışıyor. Fakat halkımız bilsin ki her yerde büyük bir direniş var ve gerilla her yerde direnip düşmana büyük darbeler vuruyor. Gerillanın vurduğu bu darbeler AKP-MHP faşist rejiminin yıkılış sebebi olacaktır.

Kürdistan’ın her dağında ve şehrinde büyük bir direnişin olduğunu bütün Kürt gençleri bilsin. Faşizme karşı her yer direniş alanı olmuştur. Bütün gençlere çağrı yapıyoruz. Yapılan bu katliamlara, soykırıma sessiz kalmasınlar. Onur ve hakikat yolunda Kürt gençlerinin yeri PKK saflarıdır. Kürt gençleri soykırıma karşı sessiz kalmamalı, direnmek için kendilerini sorumlu görmeli. Son olarak Şeladize ve Süleymaniye’de gençlerin bir direnişi oldu. Bu direniş zayıflamamalı, büyümelidir. Türk devleti bugün Süleymaniye’de saldırıyorsa yarın Hewler’de saldıracaktır. Kürt gençleri buna karşı silahlanıp AKP faşizmine karşı savaşmalı ve direnmelidir. Faşizme karşı onur çizgisi, direnmek ve savaşmaktır. Gün onur için direnme ve savaşma günüdür."