Gerilladan Xakurkê ve Lice’de eylem

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerillanın Xakurkê ve Lice’de Türk işgal güçlerine yönelik eylemler düzenlediğini ve Xakurkê’de 3 askerin öldürüldüğünü bildirdi.

HPG-BİM, Xakurkê’de bir “düşman barınağının” imha edildiğini, Amed’de ise bir gizli birliğin denetime alınarak yoğun ateş aldına alındığını belirtti.

Her iki eylemin detayları şöyle açıklandı:

“Şehit Ronya ve Şehit Bager Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, Medya Savunma Alanları’ndan Xakurke bölgesinde devam etmekte olan işgal harekatına yönelik 2 Eylül günü saat 17.40’ta Şehit Sarya Tepesi’nde bir eylem düzenlemiştir. Güçlerimiz tepede bulunan mevzii ve barınakları yoğun ateş altına almış ve 1 düşman barınağı imha edilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde 3 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından gece saatlerinde ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştıran işgalci TC ordusu, Ermuş alanını taarruz helikopterleri ile bombalamıştır. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

20 Ağustos günü işgalci TC ordusu Amed’in Lice ilçesine bağlı Çemê Elika, Gêzan ve Çukan alanları üçgeninde pusulamalar yapmak için arazide konumlanmıştır. Güçlerimiz, pusulama faaliyeti yapan bu gizli birliği denetim altına almış ve aynı gün saat 19.00’da eylem düzenlemiştir. Düşman askerlerinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Alandaki pusulama faaliyetleri halen devam etmektedir. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.”

Açıklamada, Kemah’ta da şiddetli çatışmaların yaşandığı ve üç gerillanın hayatını kaybettiği bildirildi.

“11 Ağustos günü işgalci TC ordusu Erzincan’ın Kemah ilçesi kırsalında insansız hava araçları ve taarruz helikopterlerinin desteği ile bir operasyon başlatmıştır. İşgalci TC ordusu 11, 12 ve 13 Ağustos günleri operasyon alanını bombalamış ve güçlerimiz ile işgalci askerler arasında çatışmalar yaşanmıştır. Çok sayıda askerin öldürüldüğü ve yaralandığı bu operasyon süresince, düşmana karşı kahramanca savaşan 3 arkadaşımız şehitler kervanına katılmıştır. Alandaki operasyon 29 Ağustos gününe kadar devam etmiştir. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.”