Gerilladan işgale karşı eylemler: 11 Türk askeri öldürüldü

Türk devletinin Kuzey doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırıları karşısında gerilla güçleri de eylemlerini artırdı. Gerçekleştirilen eylemlerde 11 Türk askeri öldürüldü, 1 helikopter darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemlerine ilişkin açıklamada bulundu.

Kürt halkının tüm kazanımlarını yok etmeyi önüne koyan faşist TC rejimi Rojava devrimine saldırarak, askeri ve diplomatik gücünü sonuna kadar kullanma temelinde Rojava ve Kuzey-Doğu Suriye devrimini boğmayı ve tümüyle ortadan kaldırmayı hedeflemektedir” denilen açıklamada, “Bölge halkların ümidi olarak doğmuş olan Rojava devriminin tüm etkilerini yok etmeyi hedefleyen faşist TC devleti, Rojava Kürdistan’ında yaşan tüm halklara yönelik büyük bir işgal harekatı başlatmıştır. Kürt halkının özgürlüğüne ve değerlerine yönelik yapılan bu saldırılara yönelik Kürdistan Özgürlük Gerillası bulunduğu alanlarda işgalcilere karşı direnişi daha da büyütecektir” ifadelerine yer verildi.

HPG eylemlere ilişkin şu ayrıntıları da paylaştı:

 Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, işgalci TC ordusuna yönelik kapsamlı eylemler düzenlemiş ve çok sayıda düşman askerini öldürmüştür. Gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyledir:

9 Ekim günü saat 09.30'da YJA Star güçlerimiz, Medya Savunma Alanları'ndan Avaşin bölgesine bağlı Tepê Xwedê alanında konumlanan işgalcilere yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde 1 asker öldürülmüştür.

10 Ekim günü saat 15.00'da güçlerimiz, Medya Savunma Alanları'ndan Xakurkê bölgesine bağlı Koordine Tepesi'nde konumlanan işgalci TC ordusunun operasyon birliğine yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 7 asker öldürülmüş ve 1 asker yaralanmıştır. Ayrıca alanda bulunan bir tank da güçlerimiz tarafından hedeflenerek vurulmuştur. Gerçekleştirilen vuruşlar sonucunda tank ağır bir şekilde darbelenmiştir.

Aynı gün saat 20.00'da Xakurkê'ye bağlı Şehit Axin Tepesi'ne indirme yapmaya çalışan işgalci TC ordusuna ait Skorsky helikopterler güçlerimiz tarafından hedeflenmiştir. Etkili bir şekilde vurulan helikopterlerden biri ağır darbeler almıştır. Güçlerimiz eş zamanlı olarak düşman mevzii ve barınaklarını da yoğun ateş altına almıştır. Gerçekleştirilen bu eylem sonucunda 3 düşman askeri öldürülmüştür.

9 Ekim günü saat 11.00’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Gare bölgesine bağlı Gundê Guzê alanına yönelik hava saldırısı gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen bu saldırılarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.