Gerilla YJA Star öncülüğünde vuruyor: 1 helikopter düşürüldü, 12 işgalci cezalandırıldı

YJA Star öncülüğünde gerilla eylemleri artarak devam ediyor. Eylemlerde 12 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 1 Skorsky helikopteri ve 1 dron düşürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın işgal harekatı karşısında Apocu fedai ruhla gerçekleştirdiği eylemler devam etmektedir. YJA Star güçlerimiz öncülüğünde tarihi 1 Haziran Hamlesi’nin 18. yıldönümünü selamlamak amacıyla etkili eylemler gerçekleştirilmiştir. Bu eylemler sonucunda; 1 Skorsky helikopteri ve 1 dron düşürülmüş, 12 işgalci cezalandırılmış, 6 işgalci yaralanmış ve 1 mobesse kamera sistemi imha edilmiştir. Ayrıca YJA Star güçlerimiz büyük saldırı ruhuyla işgalcilerin cenazelerinin üzerine giderek 2 MPT silahına, 2 rexte, 1 tabancaya ve bu tabancaya ait 2 şarjöre, 1 cep telefonuna, 2 telefon kartına, 2 el fenerine, patlatılmaya hazır 4 mayına, 1 kafa kamerasına, 1 askeri çanta ile yaşam malzemelerine el koymuştur” dedi.

Gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyle:

AVAŞÎN BÖLGESİNDE;

28 Mayıs 08:00 – 14:40 saatleri arasında Werxelê Direniş Alanı’nı kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalamak isteyen işgalciler, 3 kez ferdi, 2 kez ağır silahlarla ve 2 kez de sabotaj taktiğiyle güçlerimizce hedeflenerek vurulmuştur. Etkili müdahaleler sonucunda işgalciler bir kademe geri çekilmiştir.

ZAP BÖLGESİNDE;

27 Mayıs saat 08:00, 14:00 ve 18:40’ta Girê Cûdî Direniş Alanı’na bağlı Şehîd Leşker savaş mevzileri çevresine indirme yapmak isteyen Skorsky helikopteri, YJA Star güçlerimizce yoğun ateş altına alınmıştır. Ağır darbe alan helikopter Colêmerg’in Çelê ilçesinde bulunan Girê karakoluna gitmek isterken Zap suyu çevresinde düşerek imha olmuştur.

28 Mayıs saat 16:40’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri çevresinde hareket halinde olan işgalciler, güçlerimizce hedeflenerek vurulmuştur. Bu vuruşlar sonucunda 1 işgalci cezalandırılmış, geri kalan işgalciler panik içinde araziye dağılmışlardır.

28 Mayıs saat 09:00’da Şikefta Birîndara Direniş Alanı’nı üzerinde bulunan 1 dron, YJA Star güçlerimizce vurularak düşürülmüştür.

28 Mayıs’ta Şehîd Şahîn Direniş Alanı’na bağlı Şehîd Berxwedan savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen 3 işgalci, YJA Star güçlerimizce denetim altına alınarak sabotaj taktiğiyle vurulmuştur. Cezalandırılan 1 işgalci uçurumdan düşmüştür. Güçlerimiz diğer işgalcileri ferdi silahlarla hedefleyip vurmuştur. Bu işgalcilerin üzerine gidilerek cenazelerine ve üzerindeki 2 MPT silahına, 2 rexte, 1 tabancaya ve bu tabancaya ait 2 şarjöre, 1 cep telefonuna, 2 telefon kartına, 2 el fenerine, patlatılmaya hazır 4 mayına, 1 kafa kamerasına, 1 askeri çantaya ve yaşam malzemelerine el koymuştur.  Aynı gün saat 16:00’da savaş mevzilerine yaklaşmak isteyen işgalciler, güçlerimizce koordineli gerilla eylemiyle 3 koldan hedeflenerek vurulmuştur. Güçlerimizin etkili vuruşları sonucunda 4 işgalci cezalandırılmış, 3 işgalci ise yaralanmıştır. Eylemin ardından alanı ağır silahlarla bombalayan işgalciler tekrar ilerlemek istemiştir. Bir kez daha güçlerimizin hedefi olan işgalciler iki kez sabotaj taktiğiyle hedeflenerek vurulmuştur. Burada da 2 işgalci cezalandırılmış ve 3 işgalci de yaralanmıştır.

Güçlerimizin yüksek Apocu saldırı ruhuyla gerçekleştirdiği bu etkili etkili eylemlerin sonucunda; 9 işgalci cezalandırılmış, 6 işgalci yaralanmıştır. Ayrıca 2 MPT silahına, 2 rexte, 1 tabancaya ve bu tabancaya ait 2 şarjöre, 1 cep telefonuna, 2 telefon kartına, 2 el fenerine, patlatılmaya hazır 4 mayına, 1 adet kafa kamerasına, 1 askeri çantaya ve yaşam malzemesine güçlerimizce el konulmuştur.

METÎNA BÖLGESİNDE;

28 Mayıs saat 07:00’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki Şehîd Zemanî savaş mevzileri çevresinde hareket halinde olan işgalciler, güçlerimizce ferdi silahlarla hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemin sonucunda 2 işgalci cezalandırılmıştır.

25 Mayıs saat 22:30’da işgalci TC ordusunun Girê Koordîne arazisine yerleştirdiği 1 mobesse kamera sistemi, güçlerimizce imha edilmiştir.

KİMYASAL SİLAH SALDIRISI

İşgalci TC ordusunun kimyasal silah ve patlayıcılarla gerçekleştirdiği saldırılar;

28 Mayıs’ta Zap bölgesine bağlı Şehîd Şahîn, Şehîd Berxwedan, Girê Şehîd Hewrê, Girê Cehennem ve Şikefta Birîndara alanları 34 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalanmıştır.

HAVADAN VE KARADAN SALDIRILAR

İşgalci TC ordusunun obüs, saldırı helikopteri ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

28 Mayıs’ta Zap bölgesine bağlı Şehîd Şahîn, Kurojahro, Şehîd Harûn, Şehîd Tolhildan, Girê Cehennem, Çiyareş, Şikefta Birîndara, Çemço, Girê Cûdî, Girê FM, Girê Amediye ve Karker alanları saldırı helikopterleri ve sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle yüzlerce kez ve 27 kez de savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

28 Mayıs’ta Metîna bölgesine bağlı Girê Hakkarî Direniş Alanı sınır hattındaki karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır.

28 Mayıs saat 11:00’da Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê Direniş Alanı savaş uçaklarıyla 4 kez bombalanmıştır.”