Gerilla Heftanîn’de oyunu bozuyor

Heftanîn’i de aldıktan sonra Güney Kürdistan’ı işgal ederek Kürt soykırımına dayalı konseptini sürdürmek isteyen Türk devletinin sahaya sürdüğü savaş güçleri, ağır darbe alıyor.

Kürdistan halkının statüsüzlüğü için topyekun saldırarak 'Misak-i Milli’ diye tarifi ettiği; Güney Kürdistan ve Kuzey-Doğu Suriye’yi de kapsayan coğrafyayı tamamen işgal etmeyi hedefleyen Türk devleti, Heftanîn’de yoğun saldırılarını sürdürüyor. Buna karşı büyük bir direniş geliştiren gerillalar, Türk ordusuna ağır darbeler vuruyor.

Türk ordusunun, 16 Haziran’da Medya Savunma Alanları’ndan Heftanîn’e başlattığı ve Kürdistan Özgürlük Mücadelesi için yeni bir dönem; Türk devleti için de stratejisinin yeni adımı olan işgal saldırısı, planladığı gibi ilerlemiyor. İşgal güçleri alana girmeye çalıştıkları ilk andan itibaren gerillalarının büyük bir direnişiyle karşılaştı. Helikopterleri darbelendi, alana indirilen askerler büyük kayıplar vererek, alana dağıldı.

DÜN İTİBARIYLA KAYIPLARI

Türk ordusunun 16 Haziran’da düne kadar verdiği kayıplar şöyle:

* Gerçekleştirilen eylem sayısı: 37

* Öldürülen Türk askeri sayısı: 90

* Darbelenen Kobra helikopteri: 6

* Sonucu netleştirilemeyen eylem: 10

HAVA SALDIRILARINDAN MEDET

Bu veriler ve en son Gerilla TV’de yayınlanan görüntülerde Türk ordusunun gerilla karşısında karada savaşamadığını açıkça gösteriyor. Hava saldırılarıyla tutunmaya çalışan Türk ordusu, gerillanın savaş taktiği karşısında panikte, 24 saat gözetlenen tepelerde bile şok edici eylemlerle karşı karşıya.

24 SAAT BOMBARDIMAN

Neredeyse günün her saatinde obüs, uçak, SİHA/İHA ve helikopterlerle bombardıman yapıyor. Yoğun olarak tekniğin kullanıldığı alanın birçok yerinde yangın var.

GERİLLA HEFTANÎN DIŞINDA DA VURUYOR

Gerillalar, bu süre içinde sadece Heftanîn’de vurmuyor, aynı zamanda Zap – Xakurkê hattından Çelê – Gever ve Botan’a kadar eylemlerini sürdürüyor.

Başarı yalanıyla toplumunu kandıran Türk tarafı, gerillanın görüntüleriyle birlikte açıkladığı eylemlerin sonuçlarını izah etme gereği bile duymuyor.