Gerilla Gever’de işgalcilerin mevzilerine girdi

HPG/YJA Star gerillalaları Gever’de işgalci Türk ordusunun mevzilerine iki koldan baskın eylemi gerçekleştirdi. Mevzilere giren gerillalar 3 Türk askerini öldürürken, 3 adet silaha da el koydu.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

ŞIRNAK

Şehit Medya Mawa ve Rızgar Gever İntikam Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 22 Nisan günü saat 11.00’da Şırnak’ın Cudi bölgesine bağlı Gabar köyü ve Suwara alanları arasında bulunan bir tepede konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzi ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

HAKKARİ

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 23 Nisan günü saat 09.00’da Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Şehit Derman Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik etkili bir eylem gerçekleştirmiştir. Güçlerimiz düşman mevzilerini iki ayrı koldan vurmuş ve düşman mevzilerine baskın düzenlemiştir. Düşman mevzilerine giren güçlerimiz, 3 düşman askerini öldürürken işgalcilere ait olan 1 adet BKC (Biksi) otomatik silahı, 1 adet MPT-76 piyade tüfeği ve 1 adet Dragunov (Kanas) silahı ile bu silaha ait dürbüne el koymuştur. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

MEDYA SAVUNMA ALANLARINA HAVA SALDIRISI

23 Nisan günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları gerçekleştirmiştir. Bu kapsamda;

Savaş uçakları saat 09.00’da Avaşin bölgesine bağlı Werxelê alanını, saat 16.00’da Zap bölgesine bağlı Çemço alanını, saat 17.00’da ise Metina bölgesine bağlı Şehitlik alanını bombalamıştır. "