Gerilla Baran Şameri: Yeni bir yaşam adına yola çıktım

Baran, bir gün kalktı, Kuveyt’ten, Suriye’den yönünü Kürdistan dağlarına verdi. HPG gerillası, Baran Şameri; Kürt, Arap, Süryani ve Ortadoğu halklarının ortak mücadelesine inanarak, Behdinan alanlarında bir gerilla olarak, yeni bir yaşama adım attı.

HPG gerillası Baran Şameri; ‘Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikir ve düşüncelerinden etkilenerek, yola çıktığını ifade ederek “PKK hareketini tanıyarak, bir özgürlük savaşçısı olmaya karar verdim” dedi.

Ortadoğu halklarını bir araya getirecek olanın, Abdulah Öcalan’ın fikir ve düşünceleri olduğunu belirten Sameri, “Önderliğin paradigması Suriye de ve halklar arasında bir doğuş ve bir kurtuluş yoludur. Rojava devrimi büyük bir ilham kaynağı oldu. Kürtler, Suriye de Rojava büyük bir direniş sergiledi. DAİŞ terörü Suriye de büyük bir tehlike yaratmaya çalıştı. DAİŞ; radikal İslam’ın ve radikal grupların adıyla Ortadoğu halklarını tehdit etti. Suriye de büyük tahribatlar geliştirdi. Kürt savaşçıları da Rojava da muazzam bir direniş sergiledi. Biz bunu Reqa, Derazor ve Minbic kentlerinde gördük” şeklinde konuştu.

İki yıldır Kürdistan dağlarında olduğunu ifade eden Sameri devamla şunları belirtti: “Gerilla yaşamını da kutsal görüyorum. Kürdistan dağlarında bir maneviyat ve büyük bir yoldaşlık değeri var. Kürtlerin özgürlük yaşamı beni derinden etkiledi, PKK saflarına katılmamın en büyük nedeni de yeni bir mücadelenin ve yeni bir yaşamın anlamını bilmektir.’’