Gaspçı kayyumun açtığı hayvan pazarı sağlığı tehdit ediyor

Salgından önce hayvan meydanına girişleri paralı yapan gaspçı kayyum, hayvan pazarını herhangi bir önlem alınmadan yeniden açtı.

Van’da salgın süreci nedeniyle kapatılan ama 1 Temmuz’da yeniden açılan hayvan pazarında hiçbir önlemin alınmaması dikkat çekiyor. Gaspçı kayyum tarafından yönetilen büyükşehir belediyesi canlı hayvan pazarına gelen küçükbaş hayvan başına 2 lira, büyükbaş hayvan başına 4 lira fiyat belirleyerek bu tabelayı hayvan meydanının girişine astı. Yine bu kapsamda Van İl Hayvan Zabıta Komisyonu'nun 8 Ocak 2018 tarihinden itibaren hayvan pazarının sadece pazartesi, çarşamba ve cuma günleri sabah 08.00 ile 17.00 saatleri arasında açık tutulmasına karar vermesi üzerine hayvan meydanını boykot kararı almıştı.

'LAVABO BİLE YOK AMA PARA İSTİYORLAR'

Van’da yaklaşık 50 yıldır faaliyet gösteren hayvan pazarı, salgın yasakları kapsamında Mart ayında geçici olarak faaliyetlerine ara verdi. Salgından önce hayvan meydanına girişlerin paralı hale getirilmesi ve bunun karşılığında tek bir çay ocağının bile bulunmamasına tepki gösteren hayvan üreticileri, herhangi bir çay ocağı, lokanta, lavabo bulunmamasına rağmen kendilerinden para talep edilmesine tepki göstermek amacıyla hayvan meydanına girmek yerine, çevrede bulunan bir tarlada hayvan satım işlerini sürdürmüştü.
Normalleşme ile birlikte yeniden açılan hayvan pazarında herhangi bir önlem alınmadığı gibi pazarın lavabosu bile bulunmuyor. Çay içilecek, yemek yenilecek bir yeri bile bulunmayan hayvan pazarına giden hayvan üreticileri, herhangi bir sağlık önlemi alınmadan meydanın yeniden açılmasına tepki gösterdi.

'YENİDEN BOYKOT EDERİZ'

Üreticiler, "Bize ‘sağlık açısından bir sorun yok’ dediler, biz de geldik. Aylardır tek bir hayvan satmamış-almamış olarak oldukça mağdur durumdayız. Burada herhangi bir sağlık önlemi alınmadığı için hepimiz iç içe hareket ediyoruz. Artık risk alarak geldik. Böyle sürerse yeniden boykot kararı alabiliriz” açıklamasında bulundu.