Ferac: PKK özgürlüğün temsilciliğini yaptığı için Türkiye saldırıyor!

Güney Kürdistanlı gazeteci ve yazar Letif Fatih Ferac, Türk devletinin işgal saldırılarına dikkat çekerek, “Halkın şunu anlaması gerekiyor; PKK özgürlüğün temsilciliğini yapıyor. PKK Kürdistan halkının temsilciliğini yaptığı için Türkiye saldırıyor” dedi.

ANF Soranca servisine konuşan gazeteci yazar Letif Fatih Ferac, Türk devletinin işgalleri, sivillere yönelik artan saldırıları ve Güney Kürdistanlı siyasi partiler arasındaki çelişkileri değerlendirdi.

YÖNETİM SORUNU VAR

Güney Kürdistan’daki siyasi karışıklıklara işaret eden Ferac, bugün Güney Kürdistan’ın en kötü dönemlerinden birini yaşadığının altını çizdi.

Bunun bir “yönetememe” sorunu olduğunu kaydeden Ferac, yöneticiler için “Kendi ayakları üzerinde duramıyorlar, kendi güçleriyle hareket edemiyorlar” dedi.

Ferac, “Başkaları Güney Kürdistan’ı yönetiyor. Bağımsızlıklarının önemli bir bölümünü kaybetti. Bunun yanısıra kendi içlerinde sürekli anlaşmazlık yaşıyor. Bu da düşmanlarımıza cesaret veriyor ve Kürtlerin ağırlığını kırıyor” diye konuştu.

TÜRK DEVLETİ SİYASİ BOŞLUKTAN FAYDALANIYOR

Güney Kürdistan’a köleliğin dayatıldığını kaydeden Ferac, bu durumun “Kürt düşmanlarının saldırılarını kolaylaştırdığını” ifade etti.

Türk devletinin 29 yıldır çaba sarf edilen Güney Kürdistan projesini yıkmaya çalıştığını belirten Ferac, şöyle konuştu:

“Türkiye şimdi bölgedeki siyasi boşluktan faydalanmaya, KDP’yi Türkiye ve AKP çizgisine çekmeye çalışıyor. Türk devleti Güney Kürdistan’da onlarca altyapı ve üs inşa etti, şimdi bunları Süleymaniye ve Germiyan bölgesinde de kurmak istiyor. Bu da sadece bir tarafa yönelik değil, tüm Kürt toplumuna yönelik bir savaştır.”

KÜRTLÜK ADINA HER ŞEYİ YOK ETMEK İSTİYORLAR

Türk devletinin kültür ve sanat yoluyla, basın yoluyla ve istihbari faaliyetleri ile Güney Kürdistan’da Kürtlük adına her şeyi yok etmek istediğini vurgulayan Ferac, “KDP- YNK ve diğer siyasi taraflar arasındaki anlaşmazlıklar Türkiye’ye büyük cesaret veriyor” diye kaydetti.

SADECE PKK’YE DEĞİL, KÜRT HALKINA KARŞI SAVAŞIYORLAR

Yazar ve gazeteci Ferac, PKK’nin direnişi ve Türk işgal saldırılarına da dikkat çekerek, “Türk devletinin Kürt halkına değil, sadece PKK’ye karşı savaştığı söylemi büyük bir yalandır. Türkiye sadece PKK’ye karşı değil, tüm Kürt halkına karşı savaşıyor” şeklinde konuştu.

Ferac, “Halkın şunu anlaması gerekiyor; PKK özgürlüğün temsilciliğini yapıyor. PKK Kürdistan halkının temsilciliğini yaptığı için Türkiye saldırıyor” diye ekledi.

Bugün PKK’nin insanlığı temsil ettiğini ifade eden Ferac, “Eğer PKK yenilir ve yok edilirse, sıra KDP ve YNK ile diğer küçük güçlere gelecek” dedi.

Bugün KDP ve YNK üzerine büyük sorumluluklar düştüğünü belirten Ferac, “Türk devletinin büyük korkusu KDP ile Türkiye arasındaki 50 yıllık anlaşmanın sona ermesidir. Çünkü 50 yıllık anlaşma Kürdistan Bölgesi’nin köleleştirilmesidir. Burada önemli olan Misak-ı Milli’nin yıkılması ve anlaşmanın sonlandırılmasıdır” diye konuştu.