Egit: PKK'nin mücadelesi Ortadoğu'nun mücadelesidir

Arap bir HPG gerillası olan Ferhat Egit, gerilla saflarına katılma nedenlerine ilişkin şunları belirtti: "Gerillaya katılmamın asıl nedeni ülkem için almam gereken sorumluluktu" dedi.

Reqa’lı olan HPG gerillası Ferhat Egit, gerilla saflarına katılma sürecini ANF'ye değerlendirdi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın ideolojisi sayesinde Ortadoğu halkların bilinçlendiğini belirten Egit, ''Ben Reqa şehrinde doğdum. Arap toplumunda büyüdüm. İçinde yaşadığım toplum çok zorluk ve çok acı çekti. Arap toplumuna yönelik iktidar güçleri tarafından her türlü şiddet kullanıldı.

2018 yılında gerilla saflarına katıldım. Katılmamın asıl nedeni, arkadaşlar arasında gördüğüm dostluk ruhu ve ülkem için almam gereken sorumluluktu. İlk katıldığımda PKK'nin halka yaklaşımı, insanlar arasındaki ilişkiler hakkında pek bilgim yoktu. Dahil olduğum ve özellikle temel eğitim sırasında çok fazla çelişki yaşadım. Ama eğitim sayesinde PKK'nin amacının ne olduğunu, hangi temelde örgütlendiğini ve nasıl yürütüldüğünü anladım. Tüm zorluklar ve çelişkiler da aşıldı. Ben bu hareketin bir üyesi oldum. PKK'nin mücadelesi Ortadoğu'nun mücadelesidir

Arkadaşlardan çok şey öğrendim. Ne kadar çok çabalar ve istekli olursa o kadar çok gelişebilirler. En çok dikkatimi çeken nokta ise yoldaşlık tarafı, şehadet ve şehadetin anlamı oldu. Bir arkadaşımız şehit olduğunda bedeni bizimle olmayabilir ama ruhu, mücadelesi sonsuza kadar aramızda yaşıyor" diye konuştu.

GERİLLAYA KATILIM SÜRECİ

Gerillaya katılım sürecini anlatan Egit, "Katıldığımda ben Arap biriyim ve neden Kürtlerin arasına geldim demedim. Çünkü Rêber Apo'nun düşüncesi ve felsefesi demokratik ulus üzerine kurulu. Artık aramızda Arap, Kürt, Türk, Alman ve her milletten dostlarımız var. Dolayısıyla bu hareket, demokratik ulusların bir hareketidir. Uluslar arasında fark yoktur. özgürlük arayan ve vatanı için fedai bir mücadele veriyorsa bu harekete katılır. Rêber Apo sadece Kürt halkının lideri değil, demokrasi arayan tüm halkların lideridir.

Arap topluluğu olarak daha önce özgürlük hareketini tanımıyorduk. Acımasız bir devlet yönetimi altındaydık. Apocu devrimciler toplumumuza girdikten sonra her şey değişti. Birbirini hissetmek ve birlikte yaşamak öne çıktı. Özellikle gençlere çağrıda bulunmak istiyorum, gelin özgürlük hareketine katılın. Kimliğinize, Kürdistan'a ve Ortadoğu'ya sahip çıkın. Kürdistan dağları özgürlük alanlarıdır, asla dağlarımızı bırakmayacağız" dedi.