'Düşmanın işgal alanlarını genişletmesine izin vermeyeceğiz'

İşgalci devletlerin Kürdistan halkına ve direnişçilerine saldırmak için bütün imkanlarını kullandıklarını belirten YRK gerillası Rêwar Melikşah, "Düşmanın işgal alanlarını genişletmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Doğu Kürdistan Savunma Birlikleri (YRK) gerillası Rêwar Melikşah, özgürlük hareketinden nasıl etkilendiğini, Kürt halkına yönelik saldırıları ve "Dem dema azadiyê ye" hamlesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rojhilatê Kurdistan’ın Îlam şehrinde Rêwar Melikşah, yurtsever bir ailede büyüdüğünü ve ailesinde gerilla saflarına katılımlar olduğu için özgürlük hareketini çocukluğundan beri tanıdığını söyledi. Çevresindekileri sıkça anlatımlarından dolayı PJAK ve Kürt halkının mücadelesinin kendisini çok etkilediğini belirten Rêwar Melikşah, "Çocukluğumdan beri gerilla ilgimi çekti ve çevremden çok etkilendim. Ama şehit Şahan Melîkşahî'nin şehadetinden sonra özgürlük saflarına katılmaya, tüm Kürdistan şehitlerinin intikamını almaya ve şehitlerin silahlarını yerde bırakmamaya karar verdim.

Kürdistan işgal edilmiş durumda. İşgalci devletler Kürdistan halkına ve direnişçilerine saldırmak için bütün imkanlarını kullanıyorlar. Kürdistan özgürlük gerillaları olarak bu saldırılara cevap veriyoruz ve düşmanın işgal alanlarını genişletmesine müsaade etmiyoruz. Halkımızın da işgalcilere karşı durmalarınız istiyoruz. Halkımızın en büyük isteğinin özgürlük olduğunu biliyoruz. Bunun için de mücadele etmemiz gerekiyor. İran, Suriye, Türkiye ve Irak gibi işgalci devletler ve destekçileri Kürt-Kürdistan adına olan her şeyi yok etmek istiyorlar. Düşman Kürdistan'ın tüm güzelliklerini talan ediyor, her gün halkımızı katlediyor. Bizler bugün bu güçlere karşı mücadele ediyoruz. İşgalci güçlerin amaçlarına ulaşmasına asla izin vermeyeceğiz. Halkımız düşmana karşı çok dikkatli olmalı" diye konuştu.

İRAN BİZİ GERÇEKLİĞİMİZDEN UZAKLAŞTIRMAK İSTİYOR

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü amaçlayan "Dem dema azadiyê ye" hamlesine dikkat çeken gerilla Rêwar Melikşah devamla şunları belirtti: Ortadoğu, özellikle de Kürdistan'ın özgürlüğü için önderlik tarafından bir felsefe geliştirildi. Ama ne yazık ki işgalci devletlerin, bu felsefenin dünyaya yayılmasını engellemek için her türlü yol ve yönteme başvurduğunu görüyoruz. Önder Apo'nun felsefesinin önüne geçebilmek için ağır bir tecrit uyguluyorlar. Halkımız Kürdistan'ın ve önder Apo'nun fiziki özgürlüğü için ayağa kalkmalıdır.

Bugün Kürdistan'ın tüm sermayesi işgalcilerin kontrolünde ama Kürt halkı aç ve gençleri işsiz. Bu Kürdistan'ın her yerinde yapılıyor. Ancak İran özellikle bu konu üzerinde özel olarak çalışıyor. Petrolün çoğu Rojhilat'ta olmasına rağmen ne yazık ki genç Kürtler yoksulluktan ölüyor ve sınırda her gün kolberler katlediliyor. İran devleti, gençleri uyuşturucuya teşvik ediyor. Rejim, 'alkol al, çal, her şeyi yap ama siyasete bulaşma."

Neden siyasetçi olmayalım, neden tarihimizi bilmeyelim, neden kimin düşmanımız, kimin dostumuz olduğunu öğrenmeyelim? İran rejimi bizi gerçekliğimizden uzaklaştırmak istiyor. Kürt, Beluç ve Fars halkı rejimin bu özel savaş politikalarına karşı durmalı, halka baskı kuran iktidarı kabul etmemeli ve bu saldırılara karşı birleşmelidir."