DTK: Rojava'da AKP-MHP de DAİŞ gibi kaybedecek

DTK, 9 Ekim Komplosu'nun ve tecridin Türkiye'de kaosu derinleştirdiğine dikkat çekti. DTK, Rojava'da DAİŞ gibi AKP-MHP'nin de yenileceğini belirtti, dayanışmaya çağırdı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik Uluslararası Komplo'nun yıl dönümü vesilesiyle bugün açıklama yaptı.

'TECRİT ÜLKEDE KAOSU DERİNLEŞTİRİYOR'

Açıklamada öne çıkan bölümler şöyle:

"Uluslararası komployla amaçlanan hem Kürt halkının demokratik ve özgür yasam umutlarını bitirme hem de Kürt ve Türk halkını yıllarca savaştıracak bir savaş ve kaosun içine sokmaktı. Bu karanlık emeller Sayın Öcalan’ın öngörüleri, sağduyusu, direnişçi tutumu ve Kürt halkının önderliğini sahiplenmesiyle boşa çıkarıldı.

Türk egemenlik sisteminin ve hükûmetlerinin Kürt sorununu inkâr ve çözümsüz bırakma politikalarındaki ısrar, sorunun derinleşerek devam etmesine yol açmaktadır.

Kürt Halk Önderi sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin ağırlaştırılması AKP’nin Türkiye’yi çatışmalı bir kaos ortamına hapsederek Kürt ve Türk halklarının ne denli bir karanlığa sürüklediğinin açık bir göstergesidir.

'ROJAVA'DA YİNE KAZANACAĞIZ'

Uluslararası komplo günümüzde de güncellenerek sürdürülmektedir. AKP-MHP faşizminin aylardır hazırlıklarını yaptığı, siyasi, askeri, diplomatik ve psikolojik alt yapısını oluşturdukları Güney Kürdistan ve Rojava’yı işgal girişimleri, uluslararası komplonun hangi noktaya evrildiğine işaret etmektedir. Rojava’nın işgal edilerek, Türkiye’deki milyonlarca mülteciyi işgal edilen Rojava topraklarına yerleştirerek Rojava'nın demografik yapısını tamamen değiştirme niyet ve gayretleri topyekûn Kürt halkına ve kazanımlarına olan düşmanlığın ulaştığı düzey açısından son derece çarpıcıdır.

Kürt halkı dün olduğu gibi bugün de inkâr, imha, işgal ve komploya karşı yaşamın her alanında mücadelesini sürdürecektir. Nasıl ki, DAİŞ terör çetesi şahsında uluslararası komplo Rojava’da büyük bir yenilgiye uğratıldıysa, AKP-MHP faşizminin Rojava’yı işgal etme ve demografik yapısını değiştirme  girişimleri de; uluslararası toplumun, tüm Suriye ve Türkiye halklarının, dört parça Kürdistan’daki halkımızın güçlü desteği ve dayanışması ile boşa çıkarılacaktır. Demokratik Suriye Güçleri (DSG) çatısı altında bir araya gelen Kürt, Arap, Türkmen, Süryani, Ermeni vd. halklar işgal girişimini boşa çıkaracak mücadele deneyimine, bilincine, inancına ve örgütlülüğüne sahiptir.

ÇAĞRI

Bu inançla 9 Ekim 1998 uluslararası komplosunu bir kez daha  lanetliyor, dört parça Kürdistan halkı başta olmak üzere, uluslararası toplumu, Türkiye ve Suriye halklarını Rojava şahsında tüm Suriye halkları ile dayanışmaya, işgal savaşına karşı seslerini yükseltmeye çağırıyoruz."