DTK'den 'siyasi soykırım' tepkisi: Kabul etmeyeceğiz!

İstanbul ve Van'daki gözaltılara tepki gösteren DTK, halkın bu saldırıları kabullenmediğine dikkat çekti.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), İstanbul ve Van'daki siyasi soykırım operasyonlarına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "İstanbul’da ESP Eş Genel Başkanı Sayın Şahin Tümüklü ve yöneticileri, Van ilimizde ise HDP yöneticileri ve DTK delegelerinin de içinde bulunduğu birçok arkadaşımızın gözaltına alındığını öğrenmiş bulunmaktayız. AKP-MHP faşist iktidarı aracılığıyla ülke adeta büyük bir cezaevine dönüştürülmüş durumdadır. Kendisi gibi düşünmeyen herkesi suçlu ilan edip yargı eli ile derdest etmektedir" denildi.

'TÜM ÇALIŞMALARIMIZ ŞEFFAF'

DTK'nin tüm çalışmalarının şeffaf olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Yüzlerce DTK delegesi ve divan üyesi hukuksuzca gözaltına alınıp sorgulanmış ve tutuklanmıştır. Buna rağmen hiçbir suç unsuruna rastlanmamıştır. DTK’nin mücadelesi ve faaliyetleri, faşizmin bütün saldırı ve hukuksuzluklarına rağmen devam etmektedir ve edecektir" diye kaydedildi.

'HALK SOYKIRIM SALDIRILARINI REDDEDİYOR'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:
"Başta İmralı Cezaevi olmak üzere, Türkiye ve Kürdistan’daki tüm zindanlarda, işkence ve hak ihlalleri olağan duruma getirilmek istenmektedir. Zindanlardaki işkence ve vahşet politikaları toplumun tüm yaşamına da uygulanmaktadır. Faşist sistemlerde işkencenin içerisi ve dışarısı yoktur. Tüm toplum soykırıma tabi tutulmaktadır. Bu topyekûn işkence ve saldırılara dönük, halklarımız ve yurttaşlarımız, en doğal hakkı olan demokratik eylemlerlei soykırım saldırılarını reddettiğini ortaya koymaktadır.
Bu demokrasi düşmanı anlayışa karşı tüm halkları, demokratik çevreleri, tepkilerini ortaya koymaya ve bu zihniyete karşı demokrasiyi koruma ve birlikte yaşama arzusunu güçlendirmek için ortak mücadele etmeye davet ediyoruz. Gözaltına alınan bütün siyasetçilerimiz derhal serbest bırakılmalıdır.
Gün, birlikte faşizme karşı mücadele etme ve demokratik Türkiye’yi birlikte inşa etme günüdür."