PKK, Dr. Hüseyin Akdağ'ı saygıyla andı

PKK Şehit Aileleriyle Dayanışma Komitesi, "şehadet yıl dönümünde Êlih’in seçkin evlatlarından olan Hüseyin Akdağ (Selman Bozkur) yoldaşı saygı ve minnetle anıyoruz" dedi.

PKK Şehit Aileleriyle Dayanışma Komitesi yaptığı yazılı açıklama ile PKK gerillası Dr. Hüseyin Akdağ’ın Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik hava saldırısı sonucu 5 Haziran 2021’de şehit düştüğünü açıkladı.

“Şehitler halkımıza dayatılan soykırımı parçalamanın pratikleşen öncülüğüdürler” başlığıyla yayınlanan açıklamada şöyle denildi:

“50 yıldır kesintisiz devam eden Önderlik yürüyüşüyle gelişme sağlayan Kürdistan Özgürlük Mücadelesi bugün Zap, Avaşîn, Metîna’da kahraman gerillamızın verdiği destansı direnişle tarihi bir aşamaya girmiş bulunmaktadır. İşgalci faşist Türk devletinin saldırılarına her koşul altında cevap veren Kürdistan özgürlük gerillası karşısında tıkanan işgalci ordu ve işbirlikçi hainler, kimyasal silahlar başta olmak üzere her türlü uygulamayı devreye koymaktadırlar. Ancak ölümsüz şehitlerimizin canlarıyla oluşturdukları direniş hatlarını aşamamaktadırlar. Kürdistan özgürlük mücadelesindeki şehadet gerçeği öyle bir hakikati ifade etmektedir ki, her gün toprakla sonsuz buluşmayı sağlayan her canımız özgür yarınlara çıkan kapıları daha da çoğaltmakta, işgalci soykırımcı Türk devleti, faşist AKP-MHP iktidarının heveslerini kursaklarında bırakmaktadır. Bu yüzden de vahşice her tarafa saldırmaktalar, Kürdistan’ın her karış toprağına bombalar yağdırmaktadırlar. Fakat biz inanıyoruz ki, kahraman şehitlerimizin gösterdiği yolda mücadelemiz kesin zafere ulaşacaktır.

ŞEHİTLER SOYKIRIMI PARÇALAMANIN PRATİKLEŞEN ÖNCÜLERİ

PKK şehadet gerçeği halkımızın en seçkin evlatlarından oluşan bir orduyu ifade etmektedir. Tarihin tanık olduğu en bilge insanı, ahlaklı birey olmanın en duru halini, irade ve cesaretin en keskin düzeyini PKK şehadet gerçeğinde görüyoruz. Kapitalist modernitenin çürüten, yozlaştıran, soysuzlaşmaya sürükleyen yaşam biçimine karşı PKK saflarında buluşanlar, insanlık değerlerinin kurtuluşu için umut olmayı başaranlardır. Şehitler, halkımıza dayatılan soykırımı parçalamanın pratikleşen öncülüğüdürler. Biz bugünlerimizi onların verdiği direnişe, gösterdikleri yüksek fedai ruha borçluyuz. Her anımızı onların emri altında gerçekleştirme sözümüzü yenilerken şehadet yıl dönümünde Êlih’in seçkin evlatlarından olan Hüseyin Akdağ (Selman Bozkur) yoldaşı saygı ve minnetle anıyor, değerli Bozkur ailesi başta olmak üzere tüm yurtsever halkımıza başsağlığı diliyoruz.

BİR DERVİŞ GİBİ KENDİSİNİ HALKINA ADADI

Hüseyin Akdağ yoldaşımız, 1972 yılında Êlih’in Hezo ilçesinde ülkesine, toplumsal değerlerine bağlı bir aile ortamında dünyaya gelir. Amed’de büyüyen heval Hüseyin’in yakın çevresinden mücadele saflarında yer alan ve şehit düşenler vardır. PKK mücadelesinin her geçen gün etkisini büyüttüğü 1992 yılında Hüseyin heval, Dicle Üniversitesi’nde Tıp Fakültesini okumaktadır. Öğrencilik yıllarında özgürlük mücadelesiyle ilişkilenen heval Hüseyin, 1992 yılında Amed’te mücadele saflarındaki yerini alır. 1995 yılına kadar cephe çalışmalarını başarılı bir şekilde yürütür. Türkiye metropollerinde örgütleme çalışmalarında yer alan heval Hüseyin, özgürlük yoluna adımını attığı andan itibaren bir derviş gibi kendisini halkının özgürlük mücadelesine adamış, her yere ulaşarak en küçük bir imkanı mücadelenin hizmetine koymayı esas almıştır. 1996 yılında Önderlik sahasında bir devre eğitime katılır. Daha etkin mücadele yürütmenin, düşmana öldürücü darbeler vurmanın, Apocu militan çizgide derinleşerek kurtuluş savaşını Kürdistan’ın her tarafına yaymanın derin bilincini Önder Apo’nun eğitimlerinden alan heval Hüseyin, Zap, Garê, Zagros, Xinêre ve Güney alanlarında başarılı bir gerilla pratiğini geliştirir.

HER ÇALIŞMAYA AŞKLA KATILDI

Kürdistan özgürlük mücadelesinin seçkin üyelerinden olmayı başaran Hüseyin yoldaşımız, halk çalışmalarındaki etkin öncülüğüyle devrimin gerçekleşmesi için büyük imkanlar yaratmayı başarır. Mütevazi, yaşam karşısındaki duruşu güçlü, yoldaşlığı derin, kadın özgürlük çizgisinde yoldaş olmayı başaran ve Önderlik ideolojisini kavrayışı yüksek olan Hüseyin heval, bulunduğu her alan ve çalışmada başarmayı kendisine ilke edinir. Sorumluluk bilinci yüksek olan değerli yoldaşımız Kürdistan özgürlük mücadelesinin her çalışmasına büyük bir aşkla katılmış, son ana kadar da büyük işleri yapmanın militanı olmayı bilmiştir. Önderlik ideolojisinin, Apocu fedai militan olmanın temel ilkelerinden olan ‘bir lokma bir hırka’ felsefesini yaşamının her alanında uygulamayı esas alan heval Hüseyin, PKK öncülük vasıflarını kişiliğinde temsil etmenin güçlü bir örneğini ortaya koymuştur. Başarıdan başka bir seçenek tanımayan Apocu militan ölçülerini gerilla yaşamının bitmez tükenmez coşkusuyla buluşturarak büyük bir özveri ve direniş mirasını bırakmıştır.

ZAFERE KİLİTLENMİŞ BİR SAVAŞÇI

PKK eğitim gerçeğini ‘kendini bil’ ilkesiyle pratiğinde somutlaştırarak mücadele alanlarında yoldaşlarının güç aldığı biri olmuştur. Dur durak bilmeyen bir mücadele gerçeği içerisinde güçlü bir yoldaş, bağlı bir militan, zafere kilitlemiş bir savaşçı olan Hüseyin yoldaşımız, Medya Savunma Alanlarında görevi başındayken 5 Haziran 2021 tarihinde işgalci Türk devletinin gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucu ölümsüzler kervanına katılmıştır.

Şehit Selman Bozkur’un kimlik bilgileri şöyle:

Kod adı: Dr. Hüseyin Akdağ

Adı ve Soyadı: Selman Bozkur

Doğum Yeri ve Tarihi: Kozluk, 21.12.1972

Anne Adı: Bedriye

Baba Adı: M. Cesim

Katılım Yeri ve Tarihi: Amed, 1992

Şehadet Yeri ve Tarihi: Medya Savunma Alanları, 5 Haziran 2021