Direniş büyüyor: 13 işgalci cezalandırıldı, 1 mevzi imha edildi

HPG/YJA Star gerillalarının eylemleri artarak devam ediyor. Hareketli gerilla timlerinin gerçekleştirdiği eylemlerde 13 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 1 mevzi ve 1 mobesse imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

Güçlerimiz, sömürgeci TC ordusuna karşı etkili eylemlerinin kapsamını arttırarak direnişini devam ettirmektedir. Direniş alanlarını genişleten ve işgalcilere ağır darbeler vuran güçlerimiz, Apocu militan ruhla işgalcilere karşı hareketli gerilla timleriyle gerçekleştirdiği eylemlerin sonucunda 13 işgalci cezalandırılmış, 1 mevzi ve 1 mobesse kamera sistemi imha edilmiş, 2 mevzi ise darbelenmiştir.

Gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şu şekildedir;

ZAP BÖLGESİNDE;

1 Mayıs günü Çiyareş Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Armanc savaş mevzileri çevresinde mevzilenmek isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından denetim altına alındıktan sonra saat 13:30’da iki koldan koordineli gerilla eylemiyle vurulmuştur. Birinci eylem kolu; içinde 6 işgalcinin bulunduğu mevziyi etkili bir şekilde vurmuştur. Burada hedeflenen mevzi imha edilmiş ve 6 işgalci cezalandırılmıştır. İkinci eylem kolu; işgalcilere ait iki mevziyi hedeflemiştir. Etkili vuruşlar sonucunda 2 mevzi darbelenmiştir.

1 Mayıs günü saat 14:00’da Girê Rûbar savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler, güçlerimiz tarafından ağır silahlarla hedeflenerek isabetli bir şekilde vurulmuştur.

2 Mayıs günü saat 09:30’da Şikefta Birîndara Direniş Alanı’na bağlı Kevirêkun savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler, güçlerimiz tarafından suikast taktiğiyle hedeflenerek vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır. Aynı gün saat 11:00 ve 22:30’da Kevirêkun çevresindeki işgalciler tekrar hedeflenerek vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

2 Mayıs günü saat 13:00’da Kurojahro Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Amargî savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler, güçlerimiz tarafından suikast taktiğiyle hedeflenerek vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

2 Mayıs günü saat 10:00’da Kurojahro Direniş Alanı’nı patlayıcılarla bombalamak isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından sabotaj taktiğiyle hedeflenerek vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

2 Mayıs günü 11:30 – 16:00 saatleri arasında işgalci TC ordusu, Kurojahro Direniş Alanı’nda bulunan savaş mevzilerini 3 kez kimyasal silahlarla bombalamıştır.

XAKURKÊ BÖLGESİNDE;

2 Mayıs günü saat 11:50’de Girê Şehîd Axîn’de bulunan işgalciler, YJA Star güçlerimiz tarafından ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuştur. 1 işgalcinin cezalandırıldığı bu eylemin ardından işgalci TC ordusu, alanı obüs ve havanlarla yoğun bir şekilde bombalamıştır. 

METÎNA BÖLGESİNDE;

2 Mayıs günü saat 17:50’de Girê Azad boğazından bulunan işgalciler, güçlerimiz tarafından ağır silahlarla hedeflenmiştir. Bu eylemin sonucunda belirlenen hedefler isabetli şekilde vurulmuştur. Aynı gün saat 12:30’da Koordine alanında bulunan işgalcilere ait 1 mobesse kamera sistemi güçlerimiz tarafından imha edilmiştir.

SALDIRILAR SÜRÜYOR

1 Mayıs günü 12:00 – 15:00 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı Girê Amediyê, Boxaza Azadiyê, Kanîgûzê ve Girê FM alanları sınır hattındaki karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır.

 2 Mayıs günü 12:00 – 23:45 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı Çemço, Saca, Girê Cûdî, Girê FM, Girê Amediyê ve Sergelê alanları sınır hattındaki karakollardan atılan obüslerle yüzlerce kez ve savaş uçaklarıyla da 19 kez bombalanmıştır.

2 Mayıs günü 11:50 – 20:00 saatleri arasında Koordine, Serê Metîna, Golka, Girê Ortê ve Beşîlê alanları sınır hattındaki karakollardan atılan havan ve obüslerle onlarca kez ve savaş uçaklarıyla da 9 kez bombalanmıştır.

2 Mayıs günü saat 17:30’da Xakurkê bölgesine bağlı Ava Lolan çevresi savaş uçaklarıyla 3 kez bombalanmıştır."