Devrimci Hamleler: 15 işgalci cezalandırıldı, 1 mevzi imha edildi

İşgalci Türk devletinin uçak, helikopter ve kimyasal silahlarla saldırısına gerilla güçleri de devrimci hamlelerle cevap veriyor. Hamleler kapsamında gerçekleştirilen eylemlerde 15 işgalci cezalandırıldı, 1 mevzi de imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamalarda şu ayrıntıları paylaştı:

“Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın, 1 Haziran Hamlesi’nin 18. yıldönümünü selamlamak amacıyla gerçekleştirdiği eylemler devam etmektedir. İşgalci TC devleti, yüzlerce kez obüs ve havanlarla, 50 kez savaş uçaklarıyla ve bir kez daha savaş suçu işleyerek 17 kez kimyasal silahlarla Direniş Alanları’nı bombalamıştır. Bütün işgal saldırılarına rağmen güçlerimizin eylemleri sonucunda 15 işgalci cezalandırılmış ve 1 işgalci yaralanmıştır.

Güçlerimizin Apocu militan ruhla gerçekleştirdiği eylemlerin ayrıntıları şöyledir;

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

31 Mayıs günü 11:25 ve 11:50 saatlerinde Werxelê Direniş Alanı’na doğru ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından ağır silahlar ve suikast taktiğiyle hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemlerin sonucunda 2 işgalci cezalandırılmış ve 1 işgalci ise yaralanmıştır. Gerçekleştirilen müdahalelerin sonucunda işgalciler bir kademe geri çekilmiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

30 Mayıs saat 12:00’da Kurojahro Direniş Alanı’na bağlı savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler, güçlerimiz tarafından ağır silahlarla 3 kez hedeflenmiş ve işgalcilere ait 1 mevzi imha edilmiştir.

31 Mayıs ve 1 Haziran tarihlerinde Karker Direniş Alanı’na bağlı Şehîd Soran savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler, YJA Star güçlerimiz tarafından suikast taktiğiyle hedeflenmiş ve 3 işgalci cezalandırılmıştır.

31 Mayıs günü saat 12:30’da ve 1 Haziran günü saat 03:30’da Karker Direniş Alanı’na bağlı savaş mevzileri çevresindeki işgalciler, güçlerimiz tarafından ferdi silahlarla vurulmuş ve en az 3 işgalci cezalandırılmıştır. Aynı gün sabah saatlerinde hareket halindeki işgalciler YJA Star güçlerimiz tarafından ağır silahlarla vurulmuştur.

31 Mayıs günü 17:20 – 01:00 saatleri arasında Karker Direniş Alanı’na bağlı savaş mevzileri çevresinde hareket halinde olan, aralarında Arapça ve Kürtçe’nin Behdînî şivesiyle konuşan kontralarında bulunduğu işgalciler, YJA Star güçlerimiz tarafından sabotaj taktiğiyle 3 kez hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemlerin sonucunda 4 işgalci cezalandırılmıştır.

31 Mayıs saat 11:30-14:30 saatleri arasında Şehîd Şahîn Direniş Alanı’nda bulunan savaş mevzileri ve Şehîd Berxwedan savaş mevzilerini patlayıcılarla bombalamak isteyen işgalciler, 4 kez güçlerimiz tarafından vurulmuştur. Gerçekleştirilen müdahalelerin ardından, işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

30 Mayıs günü saat 18:00 ve 31 Mayıs günü saat 11:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’na bağlı Şehîd Savuşka savaş mevzileri çevresine konumlanmak isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından ferdi silahlarla vurulmuş ve 3 işgalci cezalandırılmıştır.

31 Mayıs’ta Girê Cûdî Direniş Alanı’na bağlı Şehîd Leşker savaş mevzileri çevresine indirme yapmak isteyen helikopterler, güçlerimiz tarafından yoğun ateş altına alınmıştır. Gerçekleştirilen müdahale sonucunda helikopterler indirme yapamadan alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.

İşgalci TC ordusunun kimyasal silah ve patlayıcılarla gerçekleştirdiği saldırılar;

31 Mayıs’ta Zap bölgesine bağlı Şehîd Berxwedan, Şehîd Şahîn alanları ile Avaşîn’e bağlı Werxelê Direniş Alanı 17 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun obüs, saldırı helikopterleri ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

31 Mayıs’ta Zap bölgesine bağlı Girê Cûdî, Girê Bihar, Girê Amediye, Şehîd Şahîn, Saca, Çiyareş, Şikefta Birîndara ve Kurojahro alanları saldırı helikopterleri, yüzlerce kez sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüsler ve 37 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

31 Mayıs günü Werxelê Direniş Alanı’nı saldırı helikopterleri ve 3 kez de savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

31 Mayıs’ta Metîna bölgesinde bulunan Girê Hakkarî, Şehîd Akîf ve Golka alanları onlarca kez sınır hattında bulunan karakollardan atılan havanlarla ve 9 kez de savaş uçaklarıyla bombalanmıştır. Aynı gün öğle saatlerinde Serê Metîna alanı Başûrê Kurdistan sınırları içinde bulunan işgalci TC devletine ait Bamernê karakolundan atılan obüs ve havanlarla bombalanmıştır.

31 Mayıs’ta saat 10:18’de Garê bölgesine bağlı Şikeftiyan köyü savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

31 Mayıs günü Xakurkê bölgesine bağlı Girê Şekîf yamaçları ve Geliyê Lolan alanları sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüs ve havanlarla bombalanmıştır.”