Dersim'de şehit düşen 2 gerillanın kimliği açıklandı

HPG, Dersim'de şehit düşen 2 gerillanın kimliklerini açıkladı. HPG, başta aileleri olmak üzere, tüm yurtsever Kürdistan halkının başı sağ olsun diledi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Dersim'de şehit düşen gerillalara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklaması şöyle:

"16 Eylül günü işgalci TC ordusunun Dersim merkezde gerçekleştirdiği operasyonda yaşanan çatışmalarda Botan arkadaşımız şehit düşmüştür. Şehadete ulaşan Botan arkadaşımızın sicil bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Botan Zagros
Adı Soyadı: İbrahim Tatlı
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Ayşe – Yakup
Şehadet Tarihi ve Yeri: 16 Eylül 2019 / Dersim

Botan Zagros yoldaş, 1992 yılında Hakkari’de dünyaya gelmiştir. Yurtsever özellikleri güçlü olan bir toplumsal gelenekten gelen Botan yoldaş, Özgürlük Hareketi’ni genç yaşta tanımıştır. 2013 yılında gerilla saflarına katılan Botan yoldaş, mütevazi duruşu ile çalışmalara katılmıştır. Üstlendiği görevleri en iyi şekilde yerine getiren yoldaşımız, şehit düştüğü ana kadar durmadan mücadele etmiş ve öncü bir gerilla komutanı olmuştur.

12 Eylül tarihli açıklamamızda, 27 Ağustos günü işgalci TC ordusunun Dersim merkeze bağlı Margeyik alanında gerçekleştirdiği operasyon sonucunda 1 arkadaşımızın şehit düştüğünü belirtmiştik. Şehadete ulaşan Zana yoldaşın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Zana Med
Adı Soyadı: Abdullah Kaya
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Edibe - Kadir
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Ağustos 2019 / Dersim

Zana yoldaş, 1993 yılında Amed’in Kulp ilçesinde dünyaya gelmiştir. Gençlik yıllarıyla düşman gerçekliği ile karşı karşıya kalan Zan yoldaş, kendisinde derin sorgulamalara gitmiştir. Düşmanın Kürt halkına ve bölge halklarına karşı olan düşmanlığını iyi bir şekilde çözümleyen Zana yoldaş 2013 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Yetkin bir gerilla olmayı kısa bir sürede başaran Zana arkadaşımız, her zaman en ön cephelerde yer alarak, düşmana karşı amansız bir mücadele yürütmüştür. Şehit düştüğü ana kadar da fedakarca bir katılım gösteren Zana arkadaşımız fedakarlığı ve mücadeleci kişiliğiyle onu tanıyan tüm yoldaşlarının yüreğinde derin izler bırakmıştır.

Şehadete ulaşan Botan ve Zana yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere, tüm yurtsever Kürdistan halkının başı sağ olsun diyor ve şehitlerimizin ideali olan özgür Önderlikle Özgür Kürdistan’da birlikte yaşama amacına ulaşana kadar da özgürlük mücadelemizi amansız bir şekilde devam ettireceğimizin sözünü veriyoruz."