Cizre’de şuana kadar 17 yaralı katledildi, diğerlerinden haber yok

9 yaralının yanarak can verdiği yaralıların bulunduğu bodruma dün geceden bu yana ulaşılamıyor.

Cizre’de bir binanın bodrum katında 15 gündür hastaneye kaldırılamayan yaralılarla 7 gündür irtibat kurulamıyor. Diyer yandan binanın üst katlarında top atışlarından kaynaklı yangın çıkan ve içindeki 9 yaralının yanarak can verdiği yaralıların bulunduğu bodruma da dün geceden bu yana ulaşılamıyor. 

Şırnak’ın Cizre ilçesinde “sokağa çıkma yasağı” adı altında uygulanan sıkıyönetim uygulaması bugün 55’inci gününe girdi.  Kentin Cudi Mahallesi’nde içinde devlet güçlerinin saldırılarında yaralanan 15 yaralı ve hastaneye kaldırılamadığı için yaşamını yitiren 7 kişinin cenazesi ile 9 sivilin bulunduğu ve kamuoyunda vahşet bodrumu olarak bilinen bodrumdaki yaralılarla 7 gündür irtibat sağlanılamıyor. 15 gündür hastaneye kaldırılmayı bekleyen yaralıların alınması için son olarak 4 Şubat’ta Şırnak Belediyesi’ne ait ambulanslar yaralıların bulunduğu Bostancı Sokak’ın girişine kadar ulaşmış fakat gönüllü sağlıkçıların yaralıları almak için yaptığı her girişimde olduğu gibi ambulans yanaşır yanaşmaz top atışlarını tutulmuş akşam saatlerinde ise ambulanslar “çatışma var” gerekçesiyle geri çevrilmişti.

VAHŞET BODRUMUNDA 10 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Öte yandan 2 gün önce yine Cudi Mahallesi’nde bir başka binanın bodrumunda 37 yaralının olduğu ortaya çıkmış ve binanın üst katlarında yapılan top atışlarından kaynaklı çıktığı bilgisine ulaşılmıştı. Yangın haberinin ardından bölgeye Cizre Belediyesi tarafından itfaiye ekipleri sevk edilmiş fakat itfaiye ekipleri de devlet güçleri tarafından “çatışma var” denilerek bölgeye sokulmamıştı. Binada bulunan Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Tunç, dün yangının bulundukları bodrumun bir odasına sıçramasından kaynaklı 9 kişinin yanarak can verdiğini açıklamıştı. Dün gün boyu top atışlarına tutulan binada akşam saatlerinde de binanın dışına çıkarak bakmak isteyen Abdullah Gün isimli 16 yaşındaki çocuğun ise devlet güçlerince açılan ateşle yaşamını yitirdiği belirtildi. Binada iki gündür yaşamını yitirenlerin sayısı 10’a çıkarken, aralarında çocukların da bulunduğu 27 yaralının da el ve yüzlerinde yanıklar oluştuğu belirtildi.

VALİLİK AYNI ŞEYLERİ TEKRAR EDİYOR

Dün yaralıların olduğu binaya ambulans yerine zırhlı araçlar göndererek yaralılara “Teslim ol çağrısı” yaptıran Şırnak Valiliği ise binada çıkan yangını PKK’lilerin çıkardığını ileri sürdü.  

ŞUANA KADAR 17 YARALI KATLEDİLDİ

Cizre'de vahşet bodrumu ve dün ortaya çıkan binada şuana kadar 17 yaralı katledilmiş oldu. Katledilenlerin cenazeleri yaralıların olduğu yerde bulunuyor.