Türk askerlerinin kurşunu ile yaralanan çocuk yaşamını yitirdi

Ceylanpınar'da başına isabet eden ‘yorgun mermi’ ile öldüğü iddia edilen 10 yaşındaki Yusuf Ceylan’ın, işgalci Türk askerinin kontrolünde bulunan bölgeden açılan ateş sonucu öldüğü öğrenildi.

Urfa'nın Ceylanpınar ilçesine bağlı Mevlana Mahallesi'nde dedesinin evinde bulunan ve mutfakta şeker almaya giden 10 yaşındaki Yusuf Yücel, 7 Mayıs'ta başına isabet eden bir mermi sonucu ağır yaralanmıştı. Yakınları tarafından Ceylanpınar Devlet Hastanesine kaldırılan Yusuf Yücel, buradaki müdahalenin ardından Urfa'daki bir özel hastaneye sevk edildi. Yoğun bakımda tedavi altına alınan Yusuf Yücel, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yusuf Yücel, bulunduğu hastanede sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Ceylanpınar Emniyet Müdürlüğü ve AKP-MHP iktidarına bağlı medya, Yusuf Yücel’in başına "yorgun bir merminin isabet etmesi sonucu" yaralandığını açıklamıştı ama görgü tanıklarına göre 10 yaşındaki Yusuf Yücel, mutfak penceresinden Türk askerinin kontrolünde bulunan Serêkaniyê bölgesinden yapılan bir atış sonucunda yaşamını yitirdi.

AİLEYE BASKI VE TEHDİT

Vali Abdullah Erin ve AKP’li belediye başkanları, Yücel’in ailesine ziyarette bulundu ve "Devleti karalama amaçlı propagandaya alet olmayın ve bu konuyu fazla kimse ile paylaşmayın" tehdidinde bulundu. Aileye yakın bir kişinin aktarımlarına göre vali, kaymakam ve belediye başkanları aileye baskı yaptı, aile de açıklama yapamadı.

10 yaşında katledilen Yusuf Yücel,  Urfa'daki Adli Tıp Kurumunda yapılacak otopsinin ardından Ceylanpınar ilçesinde bulunan aile mezarlığına defnedilecek.