Birlik, tehlikeleri bertaraf eder

Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye'yi işgal saldırısına tepki gösteren Kürdistanılar, birlik oluşursa tehlikelerin bertaraf edileceğini ifade etti.

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) üyesi Hanefî Turan: Tüm parçalardaki halkımız Rojava’daki kardeşlerimiz için harekete geçmeli ve saldırılara karşı birlik olmalı.

ANF’ye konuşan PAK üyesi Hanefî Turan, Rojavayê Kurdistan’a saldırının, Türk devletinin derin planının bir parçası olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Türkiye saldırılarıyla Başûrê Kurdistan sınırına kadar olan toprakları işgal etmek istiyor. Buna müsaade eden güçler de saldırıların ortağıdır. Bu saldırılar nedeniyle yüzlerce sivil insan katledildi. Türk devleti Bakurê Kurdistan’da 40 yıldır bir savaş içinde ve savaşla hiçbir şey çözmüş değil. Rojava, Bakur, Başûr ve Rojhilatê Kürdistan’daki tüm partilere sesleniyorum; siyasi fikir ve anlayışlarını bir kenara bırakıp Rojavayê Kurdistan için birlik olalım ve saldırılara karşı duralım. Ulusal ve demokratik bir zeminde bir araya gelelim. Halkımız için bir yol haritası oluşturalım. Tüm parçalardaki halkımız Rojava’daki kardeşlerimiz için harekete geçmeli ve saldırılara karşı birlik olmalı.”

ALANLARA ÇIKALIM

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Yenişehir Eşbaşkanı Sadrettin Kaya ise Kürt çocuklarının ölmemesi için öncelikle birliğin oluşturması gerektiğini söyledi. Rojavayê Kurdistan halkı kaybederse Başûr ve Rojhılat’ta da aynı şeylerin yaşanacağını belirten Kaya, “Bunun önünü almak için birlik olmalıyız. Savaş ve katliamlara karşı durmalıyız. Alanlara akıp bu savaşa karşı sesimizi yükseltmeliyiz. Her yerde Kürtler ve dostları sokaklara akmalı. Bu sadece HDP’nin meselesi değil, herkes bu zulme karşı sorumluluğunu bilmeli” şeklinde konuştu.

BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR

Azadi Hareketi üyesi Abdullah Bozkuş da Türk devletinin, Rojavayê Kurdistan’ın nüfus yapısını değiştirmek istediğini, uzun süredir bunun için saldırı hazırlığı yaptığını kaydederek, bu saldırının sadece YPG-YPJ’ye değil, tüm Kürdistan halkına olduğunun altını çizdi. Bozkuş, şunları ifade etti: “Türk devleti Rojavayê Kurdistan’ı işgal ettikten sonra Başûrê Kurdistan’a saldırmayı planlıyor. Bu bakımdan Kürt halkının her yerde bu saldırılara karşı çıkması gerekir. Gün birlik olma günüdür. Kürt parti ve örgütleri birliklerini sağlamalı. Tüm demokratik ve barışseverler bu savaşa karşı durmalı. Bir zamanlar yürürlüğe konulan Arap Kemeri gibi bir planı şu an Türk devleti uyguluyor. Türk devletinin bu planına karşı tüm Kürt halkı, parti, örgüt ve kurumları harekete geçmeli.”