Bir grup genç gerillaya katıldı

Kuzey ve Doğu Suriye’de gerçekleşen uzun yürüyüş eyleminde Kürt ve Arap gençlerinden oluşan bir grup genç, işgal ve ihanete karşı "Kürdistan’ın garantisi biziz" diyerek gerilla saflarına katıldıklarını duyurdu.

Yüzlerce Kürt ve Arap gencin katılımı ile Kuzey ve Doğu Suriye’de gerçekleşen uzun yürüyüş eyleminin ardından bir grup, seferberlik temelinde gerilla saflarına katıldığını duyurdu.

‘İhanet Ve İşgale Karşı Werin Cenga Azadiyê’ sloganı ile ilan edilen seferberlik temelinde, Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Yekîtiya Jinên Ciwan öncülüğünde Qamişlo’dan Dêrîk’e kadar süren 3 günlük uzun yürüyüş, bugün Dêrîk’e vardı.

Eylemciler arasından 10 Arap ve Kürt genç, yaptıkları basın açıklaması ile işgal saldırıları ve ihanete karşı gerilla saflarına katıldıklarını duyurdu.

Açıklamada, Türk devleti Kürdistan gençlerine yaşam imkanı bırakmamıştır. Bunun için de varlık ve onurumuzu savunacağımız tek yer Kürdistan dağlarıdır. KDP’nin Kürt halkının vampiri olan Erdoğan’la içerisine girdiği ihanete sessiz kalmak, ihanetin tarafı olmak ve destek vermek anlamına gelmektedir. Bunun içinde biz sessiz kalmayı kabul etmiyoruz” denildi.

Komalên Ciwanên Kurdistan hareketinin “İşgal Ve İhanete Karşı Werin Cenga Azadiyê” sloganı ile başlatmış olduğu seferberlik kapsamında, partiya katılım kararı verdikleri belirtilen açıklamada, devamla şu vurgular yer aldı: “Şehit arkadaşların intikamını alma, ağacın kurdu olan KDP ihanetini yok etme sözü veriyoruz. Özellikle Bakur ve Başûrê Kurdistan gençleri olmak üzere dünya gençliğine çağrımız; eğer özgürlüğü arıyorlarsa, özgürlük savaşla kazanılır, doğru savaşın yolu da gerillalaşmaktır. Bu halkın öncüleri olarak biz gençler, ateş topuna dönmeli ihanet ve işgalcilerin içinde patlamalı, her yeri direniş alanına çevirmeliyiz. Büyük bir irade ve zafer kararlılığı ile seferberliğe katılıyoruz ve Kürdistan’ı işgalcilere mezar edeceğimizi belirtiyoruz. Kürdistan’ın garantisi biziz. Onur ve şeref sahibi her gence çağrımız; ihanet ve işgale karşı WERIN CENGA AZADIYÊ!”