Bakur ile Rojhilat Kurdistan sınırında deprem: 4 ölü-YENİLENDİ

Bakur ile Rojhilat Kurdistan sınırında 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk alınan bilgilere göre Van'da 4 çocuk yaşamını yitirdi.

Rojhilatê Kurdistan’da merkez üssü  Xoy, Salmas ve Kotol olan 5.7 şiddetinde bir deprem meydanı geldi. Van'da da etkili olan depremde ölü ve yaralılar var.
İran'ın yerel saati ile bugün 09.22'de Rojhilat’ta merkez üssü Xoy kenti olan 5,9 şiddetinde deprem meydana geldi. Van’ın sınır köylerinde de hissedilen depremde ölü ve yaralıların olduğu belirtiliyor.
Urmiye Afet Merkezi, yaşanan depremde can kaybının olduğunu ve binalarda hasar meydana geldiğini açıkladı.
Depremin Urmiye'nin 43 köyünde hasara neden olduğu kaydedilirken, söz konusu köylerle iletişim sıkıntısı yaşandığı aktarıldı.
Köylere ulaşımda sıkıntılar yaşandığı için Xoy, Salmas, Kotol köylerinde ölü ve yaralı sayısına ilişkin İran yetkilileri tarafından şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.
Tahran Üniversitesi Sismoloji Merkezinden yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Kotol ilçesi olan 5,7 büyüklüğündeki deprem yerel saatle 09.22'de meydana geldi. Açıklamada, Xoy’a bağlı Kotol ve Salmas’ta meydana gelen depremin şiddeti 5.7 verilirken İran, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İran’ın Xoy kentinde 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu.

VAN'DA YAŞAMINI YİTİRENLER VAR

Depremin Van’da da hissedildiği belirtildi. Kentte 8 kişinin yaşamını yitirdiği, bunlardan 3'ünün çocuk olduğu öğrenildi. Başkale ilçesine bağlı Kaşkol, Güvendik, Özpınar ve Gelenler köyünde çok sayıda bina yıkıldı.
Özpınar (Elbıs) köyünde ölü sayısı 4'e yükseldi. Ölenlerin çocuk olduğu öğrenildi. Alınan bilgilere göre şu ana kadar kurtarma ekiplerinin ulaşmadığı Elbis köyünde  kendi imkanlarıyla kurtarma çalışmalarını sürdüren köylüler, 4 çocuğun cenazesine ulaştı.
Depremin hissedildiği Başkale ilçesine bağlı Gelenler Mahallesi Muhtarı Özcan da köydeki bazı evlerin deprem nedeniyle yıkıldığını belirtti.
Depremden etkilenen Gelenler köyünde birçok ev ve ahır yıkıldı. Evlerin enkazı altında kimsenin kalmadığı belirtilirken, yıkılan ahırlarda çok sayıda hayvanın telef olduğu belirtiliyor.

Yaşamını yitirenlerin artmasından endişe ediliyor.