Babeşêx: Çelebi soruşturmasının sonuçlarını kısa zamanda açıklayacağız

YNK İlişkiler Bürosu Sorumlusu Emin Babeşêx, Mehmet Zeki Çelebi’nin katledilmesiyle ilgili soruşturmanın sonuçlarını kısa zamanda açıklayacaklarını söyledi.

Mehmet Zeki Çelebi’nin katledilmesi nedeniyle Süleymaniye’de bulunan HDP heyeti, Emin Babeşêx başkanlığındaki YNK İlişkiler Bürosu ile bir araya geldi. Toplantının ardından YNK İlişkiler Bürosu sorumlusu Emin Babeşêx, basına bilgilendirmelerde bulundu.

'CİDDİ BİR DOSYA, KATİLLER YAKALANACAK'

Emin Babeşêx, Mehmet Zeki Çelebi’nin katledilmesinin Süleymaniye ve Kürdistan Bölgesi için ciddi bir dosya olduğunu ve çok kısa zamanda Mehmet Zeki Çelebi’nin katledilmesi olayına ilişkin başlatılan soruşturmanın sonuçlarını açıklayacaklarını belirtti. Babeşêx, nerede olursa olsun, cinayet işleyen kişilerin yakalanacağını söyleyerek, “Bizler bir araştırma ve inceleme içerisindeyiz. Halkı öldürenler nerede olursa olsun yakalanacaklardır. Kürdistan’ın hangi kentinde olurlarsa olsunlar orada yakalanmaları için girişimlerde bulunulacak" dedi.

Akçeler beldesinde gerçekleşen saldırıya ilişkin soruya da Emin Babeşêx, "Her anlamda şiddete ve halkın yaşamının alt üst edilmesine karşıyız" diye yanıt verdi.