Antalya'dan Amed'e destek. Gasba karşı birlikteyiz!

Antalya Emek ve Demokrasi Platformu, Amed'deki nöbete katıldı, "Kürtlerin yanındayız" mesajını verdi.

Amed'de kayyum gasplarına karşı başlatılan Demokrasi Nöbeti, 40 gündür devam ediyor. Polis ablukası altında bulunan Amed Büyükşehir Belediyesi’nin karşısındaki Lise Caddesi'nde süren nöbete, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri, görevden alınan DBB Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, HDP Gençlik Meclisi ve Genç Kadın Meclisi üyeleri, TJA aktivistleri, Barış Anneleri ile çok sayıda kişi katıldı. Slogan, alkış ve zılgıtlarla başlayan Demokrasi Nöbeti’ne, Antalya Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri destek verdi.

CEYLAN: DİRENİŞ SONUNA KADAR SÜRECEK

Türkülerle süren nöbette yapılan basın açıklamasında konuşan HDP İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, kayyum uygulamasını demokrasiye darbe olarak değerlendirerek, kayyumlara karşı HDP ile büyük bir dayanışmanın başladığını söyledi. Kayyum atanan belediyeleri geri alacaklarının altını çizen Ceylan, “Direnişimize sonuna kadar devam edeceğiz. Bu zihniyeti gönderene kadar alanlarda olacağız. HDP’nin meşruiyeti ile oynamak isteyenlerin meşruluğu bitiyor” diye konuştu.
HDP il binası önünde devam eden eyleme ilişkin konuşan Ceylan, “AKP önünde oturanlar gözaltına alınarak tehditlere maruz kaldılar. Israrla bunun ikiyüzlülük olduğunu söylüyoruz. Diyarbakır Valisi, AKP önünde oturanların anayasal suç işlediğini söyledi. Ancak HDP önünde oturmak serbest. Bu ikiyüzlülüğü kınıyoruz. Partimizin önünde oturan annelere saygı duyuyoruz. Ancak annelerimizin duyguları istismar ediliyor. Bu HDP’yi zorla kriminalize etme çabalarıdır. Ancak bu boşa çıktı” şeklinde konuştu.

ANTALYA DEMOKRASİ PLATFORMU: HEP BERABER KURTULACAĞIZ

Antalya Emek ve Demokrasi Platformu adına konuşan Kadir Öztürk, HDP ile dayanışma ile kayyumları geri göndereceklerini ifade ederek, “İktidarın hukuksuz kayyumlarını kınıyoruz. Tüm ülkede barıştan ve demokrasiden yana tüm halklar birlikte mücadele etmeli ve kayyumları püskürtmeli. Halk kendi iradesini seçti. Diyarbakır halkının, Van ve Mardin halkının, tüm Kürtlerin yanındayız. Sonuna kadar bu mücadelenin yanında olacağız. Birlikte mücadele edeceğiz. Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz” dedi.
Ergani Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Kaya, “Sözümüz bitmeyecek. Haklıyız, haklının sözü hiç bir zaman bitmeyecek. Sağır kulaklarınızın perdelerini yırtana kadar konuşacağız” ifadelerini kullandı.

GERGERLİOĞLU: HALK BOYUN EĞMİYOR

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da, 40 gündür kent halkının haksızlık ve hukuksuzluğa karşı direndiğini belirterek, “Diyarbakır, Van ve Mardin bu gasba boyun eğmiyor. Yapılan tüm araştırmalar, HDP seçmeni olmasa da halkın yüzde 80’i bu gaspa karşı çıkıyor” diye belirtti. İktidara seslenen Gergerlioğlu, “Kürt halkıyla, hakla, hukukla mücadele ediyorsunuz. Hak ve hukuk talep edenlerin karşısında olmayın. Bu halk sizin haksız ve hukuksuz politikalarınıza kayyum atayacaktır” diye konuştu.
İktidarın Kürt politikası sonucunda devlet ve milletin karşı karşıya geldiğini kaydeden Gergerlioğlu, şunları söyledi: “Kürt politikalarınızdan dolayı, Kürtlerin dilini, hakkını, hukukunu ayaklar altına almanızdan dolayı ülkede demokrasi inşa edilemedi. Bu ülkede Kürtler de demokrasi güçleri de her zaman barış dedi. Yaşananlar yaşandı, barışı tesis edelim denildi, ama tanklar ve toplar devreye girdi.”
Ülkenin dört bir yanından kayyum atamalarına karşı tepkilerin yükseldiğine işaret eden Gergerlioğlu, “Biz halkımızın yanındayız. Bu direnişin başarıya ulaşacağını biliyoruz. Mutlaka kayyumlar gidecek ve millet iktidara gelecektir” diye noktaladı.

MIZRAKLI: GASBA KARŞI İSYANDAYIZ!

Görevi gasp edilen Eşbaşkan Selçuk Mızraklı, kayyuma karşı başlatılan nönetin 40 gündür devam ettiğini hatırlatarak, “40 gün değil, 40 ay da sürerse, bu irade gasbına karşı isyan her daim var olacaktır. Kayyumlar, karşıdaki binanın içindekiler, bu iradeden güç almayanlar, 23 Nisan çocuğu gibi orada oturmaya devam edeceklerdir” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin karanlık bir sürece girdiğini söyleyen Mızraklı, “Darbe yapanlar kendilerine meşru alanlar yaratmaya çalışırlardı. 19 Ağustos’ta bir darbe daha yaptılar. Hukuku katlettiler. Biz de bugün 40’ını çıkardık, Fatiha’sını okuduk” dedi.