Amed direnişi 12. gününde: Eşbaşkanlık mor çizgimizdir

Amed’de HDP milletvekilleri, belediye eşbaşkanları ve halkın katıldığı oturma eylemi 12’inci gününde devam ediyor. Yüzlerce kadın Ziya Gökalp Lisesi önünden oturma eyleminin olduğu yere kadar yürüyüş yaptı.

Amed, Van ve Mardin büyükşehir belediye eşbaşkanlarının görevden alınarak yerine kayyım atanmasına karşı başlatılan oturma eylemi Amed'de 12’inci gününde de devam ediyor.

Büyükşehir belediyesi hizmet binasına çıkan Lise Caddesi’nde bir araya gelen halk ve HDP’lilerin oturma eyleminde, “Jin jiyan azadi”, “Jin natirsin hesap dipirsin”, Amed bizimdir bizim kalacak”,  “Direne direne kazanacağız”, “Kayyuma karşı omuz omuza” ve “Hak hukuk adalet HDP ile gelecek” sloganları atılıyor.

Eyleme HDP milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Remziye Tosun, Saliha Aydeniz, Feleknas Uca, Musa Farısoğulları, Semra Güzel, HDP ve DBP il ve ilçe örgütleri katılırken, eyleme bugün Batman Belediyesi eşbaşkanları, Demokratik İslam Kongresi (DİK), tüm kadın kurumları, meclisleri, CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve  İnsan ve Özgürlük Partisi Genel Başkanı Mehmet Kamaç da oturma eylemine destek verdi.

Yüzlerce kadın Ziya Gökalp Lisesi (ZGL) önünden oturma eyleminin olduğu alana kadar, “Jin jiyan azadi” sloganları atıp, düdük çalarak zılgıtlar eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi. 

Yürüyüşte kadınlar, “Eşbaşkanlık mor çizgimizdir” pankartını açtığı esnada polisler engellemek istedi. Ayrıca polisler gazetecilerin yürüyüş esnasında görüntü almasına da izin vermemesi dikkat çekti. 

Kadınlar, engellemeye rağmen pankartı açarak oturma eyleminin olduğu alana geçti. 

Eylem şarkılar, sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde devam ediyor.