Amed'de direniş sürüyor: Kayyumlar sömürge memurudur!

Kayyum gasbına karşı Amed'deki direniş sürüyor. Eylemde, ulusal birlik çağrısı yapılırken, kayyumlar için 'sömürge memurları' denildi.

Amed'de HDP’li belediyelere dönük gasba karşı başlatılan oturma eylemi 11’inci gününde devam ediyor. Lise Caddesi’nde HDP’li vekiller, belediye eşbaşkanları ve halkın katıldığı eyleme, Mali Müşavirler Platformu üyeleri de yürüyüş yaparak dahil oldu. “Kayyum darbedir”, “Oyumu geri istiyorum” yazılı dövizleri taşıyan platform üyeleri, “İrademe dokunma” yazılı pankart açtı. Grup, oturma eylemine katılanlar tarafından alkışlarla karşılandı. 

‘KAYYUM HER YERE ATANMIŞ OLDU!'

Basın açıklamasından önce eyleme katılanlar, hep bir ağızdan “Hırsız var” diyerek haykırdı. 
HDP Amed Milletvekili Saliha Aydeniz, her gün alanlarda olacaklarını belirterek, “Onların kayyumunu tanımıyoruz” dedi.
HDP İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık da "Bu kayyum sadece bu 3 ile atanmadı. Tüm Türkiye kentlerine atandı. Diğer kentler ‘biz özgürüz’ demesin, kayyum her yere atandı” dedi.

'SEÇİLMİŞLER YÖNETSİN İSTİYORUZ'

Mali Müşavirler Platformu Üyesi Amine Demir ise sandıklarda kazanan seçilmişlerin kenti yönetmesini istediklerini söyleyerek, “Bir ülkenin en çok ihtiyaç duyduğu, demokratik bir ortamdır. Bizler, seçilmişlerin bizi yönetmesini istiyoruz. Bir gece ansızın gelen kayyuma hayır diyoruz” diye konuştu.

'SÖMÜRGE MEMURLARI!'

Kürdistan Ulusal Gençliği (Civanên Neteweyî yên Kurdistanê) Sözcüsü Jiyan Timurtaş da kayyumların 'sömürge memurları' olduklarını ve onları kabul etmediklerini belirtti. Kürtlerin, kayyumlara ve işgal anlayışına karşı durması gerektiğini ifade eden Timurtaş, Kürtlerin ulusal birlik şemsiyesi altında toplanması gerektiğini belirtti.
Açıklamalardan sonra 10 dakika oturma eylemi yapıldı, daha sonra halk alkış çalarak dağıldı.