Amed'de 43. gün: Kayyumlar gidene kadar!

Amed'de Demokrasi Nöbeti 43. gününde. Eylemde direniş etrafında kenetlenme çağrısı yapıldı.

Amed'de kayyum gasplarına karşı Demokrasi Nöbeti, 43'üncü gününde sürüyor. Lise Caddesi'nde devam eden nöbete, görevi gasp edilen Eşbaşkan Selçuk Mızraklı, HDP milletvekillileri, Batman ve Hakkari’nin de aralarında bulunduğu 17 beledinin eşbaşkanları ile meclis üyeleri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri,  TJA, gençlik örgütlerinin yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. Alkış ve sloganların atıldığı nöbette, daha sonra açıklama yapıldı.

'DİRENİŞE ETRAFINDA KENETLENELİM'

Açıklama yapan HDP Amed İl Eşbaşkanı Zeyat Ceylan, kayyum gidene kadar direnişi sürdüreceklerini belirterek, halkı direniş etrafında kenetlemeye çağırdı. HDP tarafından başlatılan imza kampanyasına dikkat çeken Ceylan, kampanyaya ilginin yoğun olduğunu söyledi.

'GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ; GİDECEKLER!'

Nöbete katılan belediye eşbaşkanları adına konuşan Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Cihan Kahraman, 43 gündür devam eden direnişe dikkat çekerek, "Kürtlerin direniş tarihinde Şeyh Said ve Seyit Rıza'dan gelen bir direniş geleneği var. Bu gelenek hiç bir zaman geri adım atmadı. Atmayacak. Şimdi de alanlarda kayyuma karşı direniyoruz ve asla geri adım atmayacağız. Kayyumlar gidecek" dedi.
HDP PM Üyesi Mukaddes Erdoğdu Çelik de Kürt halkının iradesine karşı tahammülsüzlüğün olduğunu belirterek, kayyumun kadın, işçi ve tüm halkların sorunu olduğunu, buna karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.  
HDP Amed Milletvekili Saliha Aydeniz ise demokrasisi için 43 gündür alanlarda olduklarını kaydederek, "Yüz yıllık saldırı politikalarına karşı direnişimiz devam ediyor. İrademize kayyum atayanlar, insanımızın ölümüne de sebebiyet veriyor. Sadece zırhlı araçlarla onlarca kişi öldürüldü. Birlikte yaşam için mücadele veren Kürt halkına, Türkiye halkları da alanlara çıkarak destek veriyor. Bu çok önemlidir. Direnişimiz kazanacak" dedi.
Konuşmaların ardından 5 dakikalık oturma eylemine geçildi.