AKP, binlerce kişiyi haberi olmadan üye yaptı

AKP, Erciş’te binlerce kişiyi haberi olmadan üye yaptı. AKP tarafından rızaları dışında üye yapılmalarına tepki gösteren Ercişliler, suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Van'ın Erciş ilçesinde insanların kişisel bilgilerine ulaşan AKP’nin bu şekilde binlerce kişiye üye kaydı yaptığı ortaya çıktı. AKP Erciş İlçe Örgütünün insanların kişisel bilgilerinin Erciş Nüfus Müdürlüğü’nden aldığı belirtiliyor. Binlerce kişiye mesaj göndererek, kendilerini üye yaptıklarını duyuran AKP’ye Ercişliler sert tepki gösterdi.

Erciş'te 11 yıldır Kürt siyasal hareketinde çalışma yürüten Haydar Tenik, BDP, DBP ve HDP’de yıllarca çalışma yürüttüğünü söyledi. 31 Mart Yerel Seçimlerinde HDP Erciş Belediyesi Meclis üyesi adayı olduğunu dile Tenik, "AKP, özellikle yurtsever halkımızı hedef alarak onların rızası dışında üye insanları yapmış. Bu bilinçli bir politikanın ürünüdür. Bunların amacı halkımızı birbirine düşürmektir.

Kişisel bilgilerimiz, bizim haberimiz olmadan alınmış ve AKP'ye kaydımız yapılmış ve bizim yerimize sahte imzalar atılmıştır. Bunların yaptığı tüm işler kesinlik kanun dışıdır. Biz konuda gereken tüm yasal işlemleri en kısa sürede başlatacağız ve AKP yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

AKP, NE KADAR ÇARESİZ OLDUĞUNU GÖSTERDİ

HDP Erciş İlçe Eş Başkanı Yaşar Kucaş ise, AKP Erciş İlçe Örgütü’nün yaptığı bu yasa dışı olaylarla ne kadar çaresiz olduğunu gösterdiğini söyledi. Kucaş, "AKP, öyle bir duruma gelmiş ki, sahtekarlıklarını bile resmi yollarla yapıyor. Bu sahtekarlıklarda kendilerini aşmış durumdalar. Özellikle Erciş halkı, AKP’nin bu son sahtekarlığına çok kızgın ve tepkili. Biz de HDP olarak halkımızın yanında olduğumuzu belirtiyoruz. Parti olarak yasal yollarla gereken neyse en kısa sürede yapacağız" diye konuştu.