Aileler: Tutsaklara karşı suç işleniyor

Adalet Nöbetini sürdüren tutsak yakınları, "Cezaevlerinden her gün cenaze çıkıyor. Tutsaklara karşı suç işleniyor" dedi.

Cezaevinden artık cenazelerin çıkmasını istemediklerini belirten tutuklu yakınları, artık çözüm yolunun bulunması gerektiğini söyledi.
 
Amed'de hasta ve infazı yakılan tutsaklar için başlatılan Adalet Nöbeti 192. gününde Amed'deki adliye önünde yapılan eylemle devam etti. Eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed eşbaşkanları Gülistan Atasoy, Zeyyat Ceylan, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Tutuklu Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) katıldı. “Hak hukuk adalet” "Bijî berxwedana zindana" sloganları atıldı.
 
Tutsak yakını Fevziye Kolakan, "Kürt olmak dışında başka bir şey yapmadık. Hiçbir annenin üzülmesini istemiyoruz. Ben kalp hastası olmama rağmen nöbetteyim. Bu zulmü yapmaktan vazgeçin” dedi.

'CEZAEVLERİNDEN HER GÜN YENİ CENAZE ÇIKIYOR'
 
Tutsak yakını Herdem Merwanî ise "Çocuklarımızın serbest bırakılması için her gün bağırıyoruz. Sadece çözüm istiyoruz. Artık ne evimizde ne de sokakta rahat değiliz. İstediğimiz şey, devletin kendi yasalarını uygulaması. Ama bizler çözüm istedikçe, cezaevlerinde yeni cenazeler çıkıyor. Tutuklulara karşı suç işleniyor ve biz bu suça ortak olmayacağız. Bu ülkede siyaset yapanlar sesleniyorum; çözüme giden yolu bulsunlar. Tutuklularımızın seçim malzemesi haline getirilmesini istemiyoruz” dedi.
 
Eylem “Hak hukuk adalet” "Bijî berxwedana zindana" sloganları eşliğinde son buldu.