Agit ve Amed için kitlesel törenler düzenleniyor

Süleymaniye'de katledilen Demhat Agit ve Cemil Amed için kitlesel törenler düzenlendi. Süleymaniye, Tasluca, Ranya ve Sengaser’de halk, şehitlerini sahiplendi.

Türk devletinin 15 Ekim'de Süleymaniye’de gerçekleştirdiği bir saldırı sonucu şehit düşen KCK Dışilişkiler Komitesi Üyesi Demhat Agit (Seyitxan Ayaz) ve Sağlık Komitesi Üyesi Cemil Amed (Eser Irmak) için kitlesel törenler düzenlendi.

'HESABI SORULACAK!'

İlk tören Süleymaniye’de yeni Mahkeme önünde binlerce kişinin katımıyla oldu. Törende yapılan konuşmalarda, "Barbar saldırıyı gerçekleştiren ve saldırı için ona destek verenlerden mutlaka hesap sorulacak" denildi.

YÜZLERCE ARAÇLIK KONVOY KARŞILADI

Törenin ardından yüzlerce araçlık konvoy şehit cenazelerini kaldırmak için yola çıktı. Süleymaniye’nin çıkışında konvoyu bekleyen Kelar, Kirfi, Kerkük, Çemçemal, Hewlêr, Halepçe, Seyid Sadıq, Soran ve Hewlêr'e bağlı diğer ilçe, köy ve kasabalardan gelen yüzlerce araçlık konvoyda bulunan binlerce kişi ile bir tören daha düzenlendi.

Törenden sonra çok sayıda araçtan oluşan konvoy, Ranya’ya gitmek için yola çıktı. Ranya, Kaledize, Sengaser, Jarawa ve bölgedeki köylerden toplanan binlerce kişi, cenazelerin olduğu hastanenin önünde konvoyu karşılarken, "Katillerden hesap sorulacak" sloganını attı.

KANDİL'DE TOPRAĞA VERİLECEKLER

Ranya Hastanesi önünde yapılan törenden sonra yüzlerce araçtan oluşan konvoyla cenazelerin toprağa verileceği Kandil Mehmet Karasungur Şehitliği'ne doğru yola çıkıldı.

Sengaser halkı, şehit cenazelerinin geçişi sırasında iş yerlerini kapatıp yol boyu dizilerek cenazeyi karşıladı, "Faşist Erdoğan" sloganını attı.

Cenazeler, Sengaser’de halkın yoğun ilgisiyle taşınarak, toprağa verilecekleri Kandil'e doğru yola çıkarıldı.

Mehmet Karasungur Şehitliği'nde de bu saatlerde tören yapılıyor.