Adalet Nöbeti: Çözüme kadar alanlarda haykıracağız

Adalet Nöbeti’ni sürdüren tutsak aileleri, "Çözüme kadar alanlarda haykıracağız" dedi.

Hasta ve infazları yakılan tutsaklar için ailelerin Amed'de başlattığı Adalet Nöbeti, 338’inci gününde devam etti. Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya gelen tutsak yakınlarına, Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAYDER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) üyeleri katıldı.

 Hasta tutsak Hamdusena Ada'nın kardeşi Reşehat Ada, geçtiğimiz günlerde siyasi partilere hasta tutsak dosyalarını teslim ettiklerini ve hasta tutsakların serbest bırakılması yönündeki taleplerini ilettiklerini kaydetti.

Ada, şunları kaydetti: “Artık yeter! Cezaevindeki baskılar son bulsun, disiplin ve hücre cezaları iptal edilsin ve tutuklular hastanelere elleri kelepçeli şekilde gönderilmesin. Hasta tutukluların tedavileri yapılmıyor. Biz bu durumu kabul etmiyoruz. Çocuklarımızın bu durumuna bir çözüm bulunsun. Çözüm bulununcaya kadar alanlarda haykırmaya devam edeceğiz."

 Adalet Nöbeti'nde sık sık "Bijî berxwedana zindana" sloganı atıldı.