Şırnak’ta bir haftada en az 40 gözaltı

Şırnak ve ilçelerinde son bir haftada aralarında HDP’li eşbaşkanların da olduğu en az 40 kişi gözaltına alındı.

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında son bir haftada Şırnak, Cizre, İdil ve İdil’in Ereban Beldesi ile Şırnak’ın Dêrgûl beldesinde aralarında çocuk kadın ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) eşbaşkanlarının da olduğu 40’a yakın kişi gözaltına alındı. 

CİZRE’DEKİ GÖZALTILARIN ÇOĞU ÇOCUK

Cizre’nin Yafes Mahallesi’nde 7 Mayıs’ta yapılan ev baskınlarında çoğu çocuk çok sayıda kişi gözaltına alındı. “Polise taş” attıkları gerekçesiyle Yahya U. (16), Yusuf Y. (15), Abdullah B. ( 20), Mahsum B. (21) ve ismi öğrenilemeyen 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 10 kişiden 5’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, bir kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 4 kişinin ise gözaltı süreleri uzatıldı.

DÊRGÛL VE EREBAN

Dêrgûl beldesinde 10 Mayıs’ta yapılan ev baskınlarında Zeynep Unat ve Zozan Aksu gözaltına alındı, Ereban beldesinde ise yapılan ev baskınında HDP belde eşbaşkanı Müzeyyen İnan ve oğlu Osman İnan gözaltına alındı. 

12 MAYIS’TA 25 GÖZALTI

Yafes ve Cudi mahallelerinde 12 Mayıs’ta yapılan ev baskınlarında 25 kişi gözaltına alındı. Zeynep Ecer, Çimen Ecer, Azat Bayram, Sadık Bayar, Ferhat Sirkeci, Sedin Bozkurt, Sait Yaşar, Taybet Aşikar, Şükrü Elçi, Harun Akdoğan, Diyar Belten ve ismi öğrenilemeyen 14 kişi gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan kişilerin, Pazartesi savcılığa çıkarılması bekleniyor. 

İdil’de yapılan ev baskınlarında da Tarik Ul ile Dilgeş Rüstemoğlu gözaltına alındı. Gözaltına alınanların İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutulduğu öğrenildi.

DOSYALARA GİZLİLİK KARARI

Bir hafta içerisinde yapılan operasyonlarda 40’a yakın kişi gözaltına alınırken, dosyalarına da Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gizlilik kararının konulduğu belirtildi.